Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2005-08-09

Az Apple bejelentette az otthoni, irodai és oktatási felhasználók körében rendkívül népszerû Mac mini termékcsalád legújabb frissítését.



Minden új modellbe gyárilag 512
MByte
RAM
kerül, valamint
Bluetooth
és AirPort Extreme illesztõ, illetve opcionális SuperDrive meghajtó, mellyel
DVD
-lemezeket is lehet készíteni.

„A Mac mini rendkívül népszerû volt a Mac
OS
X rendszerrel és az iLife ‛05 szoftverekkel ismerkedõ vásárlóink körében.”- mondta David Moody, az Apple Mac termékek nemzetközi termék-marketingjéért felelõs alelnöke. “A megduplázott RAM tárnak és a vezeték nélküli hálózati szolgáltatásoknak, valamint a DVD-írás lehetõségének köszönhetõen a Mac mini most még vonzóbb lett.”

Az új Mac mini termékcsalád három modellbõl áll: az 1,25 GHz-es és 1,42 GHz-es alapmodellekbõl, valamint a SuperDrive meghajtóval is felszerelt 1,42 GHz-es változatból, mely a legkedvezõbb árú megoldás DVD-filmek elkészítésére, az iLife ‛05 szoftvernek köszönhetõen.

A legkedvezõbb árú 1,25 GHz-es alapváltozat kivételével minden új Mac mini modell alapkiépítésben tartalmaz
Bluetooth 2.0
EDR és 54
Mbps
sávszélességû, 802.11g-kompatibilis AirPort Extreme illesztõt. Az új Mac mini így használható például az Apple vezeték nélküli billentyûzetével és egerével is akár. Minden új modell fel van még szerelve 10/100Base- T Ethernet,
USB
2.0 és
FireWire
400 kapukkal is, a hálózatokhoz és perifériákhoz való gyors és zökkenõmentes csatlakozás érdekében. A Mac mini szabványos
DVI
kaput kínál a monitorok csatlakoztatásához, mely tartalmazza a
VGA
jelrendszert is, így képes régebbi monitorokat is vezérelni.

Minden új Mac mini modell a Mac OS X 10.4 “Tiger” szoftverrel kerül forgalomba, mely a világ legfejlettebb operációs rendszerének már ötödik nagy frissítése, és több mint 200 új funkciót kínál, köztük az újszerû, mélyen integrált Spotlight keresõt és számtalan apró Dashboard kiegészítõt. Az új számítógépek mellé az Apple ingyen rendelkezésre bocsátja digitális-életstílus programcsomagjának legújabb változatát, az iLife ‛05 szoftvert is, mely digitális fényképek, zenék és videók kezelését, rendszerezését, megosztását teszi lehetõvé.