Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Kangador - 2005-08-02

A divat, az állandóan változó ízlés, folyamatos igénnyel áll elõ az élet megannyi területén ugyanúgy, mint test dekorálásában is. Ki ne szeretne valami igazán különleges dolgot.

[%IMAGE%]
Biztos vagyok benne, hogy közölünk már igen sokan gondoltak, arra hogy bárcsak ne kellene órákat ülni a manikûrösnél, csakhogy valami szép design kerüljön a körmünkre.
A köröm divat még sosem volt ennyire sokszínû és szórakoztató, mára már többféle „köröm nyomtató” típussal is találkozhatunk. Felkínálva a lehetõségek hihetetlen nagyságát.
Egy csoport évekig dolgozott azon, hogy hogyan is lehetne a mûvészi önkifejezést a mindennapokban is elfogadhatóvá tenni, a megoldáson több ország kreatív mérnökei is dolgoztak. A vizsgálat során feltétel volt hogy a megoldás ne legyen végleges, mint a tetoválás, és bármikor megváltoztatható legyen kedvünk szerint. Ezúttal fókuszba a köröm díszítése került. A megoldást a 90-es évek végére találták meg.
Az ötlet hogy tintasugaras technológiát alkalmazzanak köröm díszítésére az ohio-i mérnökcsoport csoport egyik tagjának jutott az eszébe, amikor egy alkalommal a lánya körmére „airbrush” technikával egy Mickey Mouse-t festettek igen hosszadalmas munkával.
Egy Japán csoport pedig azon dolgozott hogy hogyan is lehetne olyan gyors komplex körömdíszítõ egységet létrehozni ami bárhol bármikor néhány perc alatt elkészülhetne a kívánt design.
Mára már több különbözõ nyomtató is fellelhetõ akár szalon, akár otthoni használatra.
Hogy ez gyakorlatban hogyan is néz ki? A technológia a köröm teljes hosszában alkalmazható és a digitális képalkotó technológiát használva hatalmas lehetõséget ad a köröm díszítésben. A nyomtatót egyszerûen egy
USB
kábel segítségével csatlakoztatjuk a számítógéphez. A nyomtatóhoz egy telepítõ program is mellékelve van, ami kompatibilis a Windows 2000/XP/NT operációs rendszerekkel. A már meglévõ számítógép-konfigurációnkra telepítsük fel ez csupán néhány percet vesz igénybe, és a megfelelõ minta kiválasztása után már meg is kezdhetjük a köröm festését.
Tartósságát tekintve ugyan olyan, mint bármilyen más körömlakk.
Az ötlet másik nagy elõnye hogy mivel a digitális képalkotás olyan lehetõséget kínál fel, amit sem „airbrush” technikával, sem pedig a már jól megszokott ecsetes technikával sem készíthetõ el.
A legújabb körömdíszítõ nyomtató a nemrégiben került piacra, amellyel a körmök nem csak egyesével festhetõek, hanem itt már mind a tíz ujj helyet kapott. Az új fejlesztéseknek köszönhetõen halkabbak, és többségük közel 3500 már használatra kész motívummal kerül a piacra. A már meglévõ képek még tovább variálhatóak, színek cserélhetõek fel. Legyen szó akár a családi fotóalbumról vagy valami igazán különleges motívumról. Az így átalakított, személyre szabott képek elmenthetõek.
Maga a festés közel 4 percet vesz igénybe. Gondoljuk csak végig eddig a tökéletes bevonatért legalább vagy háromszor is be kellett vonni a felületet. Ami nem 4 perc alatt el sem képzelhetõ.