Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
olorin - 2005-07-28

Az alternatív webböngészÅ?k között éllovasnak számító Mozilla FireFox töretlenül Å?rzi népszerûségét. A hivatalos letöltÅ?helyek immár több mint 75 millió letöltést naplóztak.



Az önmagában is hatalmas szám azonban nem feltétlenül azonos a FireFoxot használók számával. A tényleges mennyiséget azonban csökkenti, hogy sokan vannak/vagyunk, akik az egymás után kiadott javító változatokat akár többször is mind letöltik. A másik megfontolandó tényező, hogy a [%A=http://firefox.hu%]FireFox[%A%] terjesztése nem csupán a hivatalos tükörszervereken keresztül történik, hanem milliók telepítik a számítógépes magazinok CD/DVD mellékleteiről, vagy a helyi hálózatok programgyûjteményeiről. Ilyenkor ugyanis akár több száz telepítést is végeznek a rendszergazda vagy az öntevékeny felhasználók által letöltött/beszerzett telepítőcsomagból.

[%TAB%]A nyíltforrású böngésző tehát megér egy próbálkozást. Kicsi, gyors, biztonságos, saját popup-blokkolóval is rendelkezik, és ha valamilyen szolgáltatás a magyar nyelvû változatban is rendelkezünkre álló alapcsomagban nem lenne benne, azt [%A=https://addons.mozilla.org/extensions/?application=firefox%]egyedileg telepíthető beépülő[%A%] (plugin) programokkal pótolhatjuk.

[%TAB%]További vírus- és kémprogrammentes nyári webböngészést kívánunk minden olvasónknak a Mozilla FireFox és [%A=http://mozilla.fsf.hu/thunderbird.html%]Thunderbird[%A%] segítségével!