Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
Mephi - 2005-07-19

Egy új meghajtóprogram (firmware) frissítés érhetÅ? el az Olympus E-300 digitális tükörreflexes fényképezÅ?gépéhez. Az elÅ?zÅ? változathoz képest a változások fÅ?ként a továbbfejlesztett



Az előző változathoz képest a változások főként a továbbfejlesztett fényképezőgép kezelhetőségben,
expozíció
mérésben, valamint kimondottan a búvárfotózásra szánt expozíció vezérlési üzemmódokban nyilvánul meg.

Az Olympus nem csak amellett kötelezte el magát, hogy a legmagasabb színvonalú termékeket fejleszti ki és hozza forgalomba, de egyedülálló módon gondoskodik az értékesítés utáni terméktámogatásról is. A NégyHarmad szabványon alapuló Olympus E-300 1.3-as meghajtóprogram frissítésével ismételten igazolja ezt az elkötelezettséget. Az új fejlesztés az előző változathoz képest a következő változásokat tartalmazza:

•Gombnyomásos időzítő (Button Timer): A fotográfusok most beállíthatják azt az időtartamot, ameddig a beállítások aktívak maradnak, mielőtt az visszatér az éppen használt üzemmód alapértékeire. Ez a testre szabható időtartam beállítás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a kamera beállításait hozzáigazíthassák speciális igényeikhez.

•Továbbfejlesztett expozíció-mérés stabilitás: A Digital
ESP
és a középre súlyozott átlagolt mérést továbbfejlesztve nagyobb precizitású olvasást biztosít, a fotográfusok számára pedig a kompozíció pontosabb beállításának lehetőségét.

•Két új víz alatti expozíció-vezérlési üzemmód: Az Olympus E-300-hoz készült búvártokkal és adapterekkel, valamint a tartozékok széles skálájával kiegészítve a fotósok a víz felszíne alatt is készíthetnek képeket. Most két új kimondottan a mélyben való fotózáshoz segítséget nyújtó expozíció-programozási üzemmóddal – a „Víz alatti makró”-val és a „Víz alatti nagylátószög”-gel – bővül a kínálat.

Megváltozott bekapcsolási folyamat a jövőben forgalomba kerülő objektívekhez: A bekapcsolási folyamat megváltozott, hogy támogassa a jövőben készülő cserélhető objektívek használatát. Az Olympus E-300 1.3
firmware
frissítése már letölthető. Egyszerûen nyissuk meg az Olympus Master szoftvert, csatlakoztassuk a fényképezőgépet az USB-kábellel a számítógéphez, és lépjünk fel az Internetre. Válasszuk a „Fényképezőgép frissítése” (Update Camera) funkciót az „Online szolgáltatások” (Online Service) menüből, és a frissítés azonnal megkezdődik.