Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
mezey - 2005-07-13

A Sigma bemutatta digitális tükörreflexes fényképezÅ?gépekhez szánt legújabb objektívjét, mely elsÅ?sorban kiváló teljesítményérÅ?l és kompakt méreteirÅ?l ismerszik meg.

A Sigma bemutatta
digitális
tükörreflexes
fényképezőgépekhez szánt legújabb objektívjét, mely elsősorban kiváló teljesítményéről és kompakt méreteiről ismerszik meg.


A Sigma 28-300mm F3.5-6.3 MACRO típusjelzésû újdonságot használva elkerülhető a gyakori objektívcserélgetés, ugyanis segítségével a 28 milliméteres nagylátószögû állástól kezdve egészen a 300 milliméteres telezoom állásig minden további nélkül fotózhatunk. Ha kiszámoljuk, ez már nem kevesebb mint 10,7-szeres zoomnak felel meg, és akkor még nem is beszéltünk az
objektív
kiváló minőségû makro funkciójáról. A Sigma 28-300mm F3.5-6.3 MACRO minden fókusztávolságnál 50 centiméteres tárgy közelponttal rendelkezik, 300 milliméteres tele állás mellett pedig használatba vehető a makro mechanizmus.

A gyártó elsősorban azoknak ajánlja a most debütált újdonságot, akik sokat utaznak, nem szeretnek gyakorta objektívet cserélni, és kiemelt fontossággal bír számukra a kis méret. A tizenhárom csoportban tizenöt darab lencsét felvonultató Sigma 28-300mm F3.5-6.3 MACRO mindössze 74 milliméteres átmérővel és 86 milliméteres hosszal rendelkezik, szûrőátmérője pedig 62 milliméter. A 490 grammos tömeg mellett említést érdemel még a 75,4 foktól 8,2 fokig terjedő látószög, valamint az F22-es minimális rekeszérték.

A kifejezetten digitális fényképezőgépekkel együtt történő használathoz optimalizált
objektív
a fejlesztők elmondása szerint minden zoom állásnál optimális színegyensúlyt valósít meg, és kiküszöböli az aberrációk minden fajtáját. A Sigma 28-300mm F3.5-6.3 MACRO jelenleg Canon, Nikon és Sigma fényképezőgépekhez készült változatokban kapható, a későbbiekben azonban a Konica Minolta és Pentax modellek is elérhetők lesznek a kereskedelmi forgalomban.