Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mezey - 2005-07-04

Az MTV mûsorai elsÅ?ként a Pannon GSM Mobil Videó szolgáltatásával nézhetÅ?k élÅ?ben.

Az MTV mûsorai elsőként a Pannon
GSM
Mobil Videó szolgáltatásával nézhetők élőben.


Július első napjaiban kezdi meg a Magyar Televízió (MTV) mûsorainak élő közvetítését a Pannon GSM. A közszolgálati csatornák legnézettebb mûsorait mostantól az arra alkalmas telefonkészülékeken a Pannon GSM valamennyi előfizetője egyenes adásban tekintheti meg a wap-portálon, ráadásul az első héten ingyenesen.

2005. július 4-étől élő televíziós adást nyújt mobilon a Pannon GSM és az MTV Éj Média Kft. A két szolgáltató együttmûködése nyomán az országos és körzeti hírmûsorok, a nemzetiségi és egyházi mûsorok, sport és gazdasági hírek mellett számos vitamûsor és kulturális program is felkerült a mobil listára. Az MTV két csatornájának összesen 26 adása ½fogható½ a PannonW@P Mobil Videó menüpontja alatt, és tekinthető meg az eredetivel azonos időpontban a mobil szélessáv biztosította gyors adatátvitelnek köszönhetően, így többek között a Híradó, a Telesport magazin, a Nap-kelte, A szólás szabadsága és az időjárás-jelentés.

Az MTV mûsorainak megtekintéséhez wap-hozzáférés, valamint megfelelő videostreaming technológiával rendelkező készülék szükséges. A szolgáltatás hátterében a már ismert és egyre sokoldalúbb mobil szélessáv áll, amely nagy adatátviteli kapacitása révén jobb minőségû, gyorsabb és kényelmes tartalomletöltéseket, illetve adatforgalmazást tesz lehetővé a Pannon GSM ügyfelei számára. A fejlődés egyik fő iránya - az üzleti kommunikáció mellett - a mobil szórakoztatás: a zenei letöltések, a mobil mozgókép, a videótelefon, és számtalan további érdekes és hasznos tartalomszolgáltatás.

Ahogy annak idején az RTL Klub és a Cool TV legnépszerûbb mûsoraihoz, a Pannon GSM a szolgáltatás első hetében ez alkalommal is ingyenesen biztosít hozzáférést előfizetői számára az MTV adásaihoz. A későbbiekben percalapú díjszabással lesz elérhető az MTV mobil televíziós mûsora.

A szolgáltatás jelenleg a következő mobilkészülékekkel érhető el: Nokia 6170, Nokia 6230, Nokia 6230i, Nokia 6260, Nokia 6630, Nokia 6680, Nokia 7610, Nokia 9300, Sony Ericsson K500i, Sony Ericsson K700i, Sony Ericsson P800, Sony Ericsson P900, Sony Ericsson P910i.