Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
mezey - 2005-07-04

Az Olympus bejelentette az elsÅ?sorban kezdÅ? fotósok, illetve szûkebb pénztárcájú vásárlók számára ajánlott, C-315 Zoom típusjelzésû újdonságát.

Az Olympus bejelentette az elsősorban kezdő fotósok, illetve szûkebb pénztárcájú vásárlók számára ajánlott, C-315 Zoom típusjelzésû újdonságát.

A most debütált készülék annak a C-310 Zoom modellnek az utódja, mely alig pár hónapja mutatkozott be, és amely rögtön el is nyert egy rangos
TIPA
díjat. A külső ezúttal nem sokat változott, viszont a felbontás nőtt, ellenben a zoom átfogás némileg csökkent.

A kereskedelmi forgalomban várhatóan július végén felbukkanó Olympus
digitális
fényképezőgép lelke egy 5,4
megapixeles
effektív felbontású
CCD
képszenzor, melynek segítségével a gyakorlatban maximum 5,1 megapixeles, vagyis 2592x1944 képpontos felbontású felvételek készíthetők. Ezenkívül rendelkezésünkre áll még többek közt egy 2592x1728 pixeles üzemmód is, így akár 3:2 képarányú fotókat is lőhetünk. A videofelvételek hosszát a rendelkezésünkre álló memóriakapacitáson kívül semmi sem korlátozza, de a 320x240 pixeles felbontású anyagok mindössze 15
képkocka/másodperc
sebességûek.

A 38-106 milliméteres (35 milliméteres filmre levetítve) fókusztávolságú optika egész pontosan 2,8x-os
optikai zoommal
szolgál, amihez adott esetben még egy 3,5-szeres
digitális zoom
is hozzájöhet. Az 1,8
colos
(4,6 centiméter),
TFT
alapú folyadékkristályos kijelző alig 85 ezer pixeles felbontással ½büszkélkedhet½, de legalább az optikai képkereső nem maradt ki a repertoárból.

A 103 milliméter széles, 56 milliméter magas, 37 milliméter vastag és kereken 150 gramm tömegû újdonság
xD
memóriakártyákra dolgozik, és kezdők számára nem elhanyagolható szempont, hogy nem kevesebb mint kilenc gyári témabeállítást tartalmaz. Végül, de nem utolsó sorban a 2 centiméteres közelpontú makro üzemmódról is szólnunk kell még. Az Olympus C-315 Zoom pontos ára egyelőre nem ismert.