Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2005-07-04

Az LG Franciaországban bemutatott különleges projektora a világ elsÅ? falra akasztható projektora, mely különleges és hasznos dísze lehet lakásunknak.



[%TAB%]Az LG Franciaországban június 23-án bemutatott egy egészen új projektort, mely kézzelfogható bizonyítéka annak, hogy igenis lehet még újat alkotni a projektorok terén is. Eddig sokféle projektorral találkozhattunk, egy dologban azonban mindegyik megegyezett: mindet asztalra vagy polcra, egyszóval vízszintes felületre kellett helyeznünk, amikor használni akartuk. Az AN110-es típusjelzésû LG projektor azonban valami egészen más, ugyanis ez a világ első falra akasztható
DLP
technológiájú projektora.

[%TAB%]Az egész eszköz mindössze 10 cm vastag, a súlya pedig 1.8 kg, elegáns kialakításának köszönhetően jól mutat az irodában és otthonunkban egyaránt. Akinek nincs helye egy hagyományos projektort elhelyezni, vagy egyszerûen valami különlegesre vágyik, annak ez a gép a tökéletes választás.

[%TAB%]Technikai adatait tekintve azt mondhatnánk, hogy egy teljesen hétköznapi, középkategóriás termékről van szó. A projektor
WXGA
felbontású, a képaránya 16:9, és többféle bemenet és csatlakoztatási lehetőség is rendelkezésünkre áll: van hagyományos
kompozit
bemenet, RGB és
USB
port, valamint
komponens
bemenet is található a gépen. A lámpa fényereje 1100 , ez átlagosnak mondható, üzemideje 4000 és 6000 óra között mozog, kontrasztaránya pedig 3000:1. A projektor igen csendesen mûködik, a zajszintje mindössze 25 dB.

[%TAB%]A projektor gyártása várhatóan szeptemberben indul a cég koreai gyárában, piaci bevezetése viszont egyelőre még nem ismeretes.