Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
mezey - 2005-06-16

Itt a nyár, a vízparti pihenés, no és persze a víz alatti fotózás ideje - a Fuji legújabb víz alatti fényképezÅ?gép tokja jó szolgálatot tehet számunkra.

Itt a nyár, a vízparti pihenés, no és persze a víz alatti fotózás ideje - a Fuji legújabb víz alatti fényképezőgép tokja jó szolgálatot tehet számunkra.

A Fuji a napokban rántotta le a leplet legfrissebb újdonságáról, mely ezúttal nem egy
digitális
fényképezőgép, hanem egy hasznos nyári fotós kiegészítő termék. A 6
megapixeles
felbontású FinePix F10 Zoom masinához szánt víz alatti tok legtöbb része átlátszó, de egyes alkatrészei élénk narancssárga színben pompáznak, így vélhetően nehéz lesz elveszíteni a strandon.

A külső behatásoknak rendkívüli módon ellenálló, polikarbonátból készült tok segítségével az amatőr búvár-fotósok akár 40 méteres mélységig is lemerészkedhetnek halakat, illetve vizi növényeket fényképezni - a víz betörésétől egyáltalán nem kell tartaniuk. A Fuji mérnökei a speciális házat úgy alakították ki, hogy a belehelyezett digitális fényképezőgép összes funkciója használható marad, tehát semmi sem korlátozza fényképezési szabadságunkat. A körülbelül 55 ezer forintos áron debütáló, víz alatti védőtok egyébként 135 milliméter széles, 102 milliméter magas, 92 milliméter vastag, illetve üresen 325 gramm tömegû.

A Fuji munkatársai a hivatalos termékbejelentés kapcsán elmondták, hogy a FinePix F10 Zoom többek közt azért ideális víz alatti fotózáshoz, mert gyenge fényviszonyok mellett kiválóan alkalmazható az általa biztosított ISO1600-as fényérzékenység, így például nem kell vakuval megzavarni a tengeri élőlények életét. A fényképezőgépen egy nagy fényerejû, kontrasztos, 2,5
colos
képátlójú folyadékkristályos kijelző teljesít szolgálatot, ezenkívül pedig említést érdemel a háromszoros optikai zoom, a
VGA
felbontású videófelvételi üzemmód, illetve, hogy egy feltöltéssel akár 500 fénykép is készíthető a segítségével.