Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
mezey - 2005-06-15

A Samsung egy újabb nagy felbontású, ennek ellenére kompakt digitális fényképezÅ?géppel rukkolt elÅ?.

A Samsung egy újabb nagy felbontású, ennek ellenére kompakt
digitális
fényképezőgéppel rukkolt elő.


A Samsung Digimax V700 közvetlen utódjának tekinthető Samsung Digimax V800 felbontása - a típusjelzésből könnyen kikövetkeztethető módon - 1 megapixellel növekedett, így már eléri a 8 megapixelt. A lekerekített formavilágú újdonság hátlapján egy nem kevesebb mint 2,5
colos
képátlójú (230 ezer pixel) folyadékkristályos kijelző terpeszkedik, mely nagy fényerejének köszönhetően még erős napsütés mellett is jól látható.

A Digimax V800 segítségével akár harmincszorosan is ránagyíthatunk az aktuális fotótémánkra, ami úgy jön ki, hogy van egyszer egy háromszoros optikai zoomunk, és van egyszer egy tízszeres digitális zoomunk. A dél-koreai gyártó rendkívül büszke arra, hogy a V800 sebességét jelentős mértékben sikerült növelnie: a kamera a bekapcsoló gomb lenyomását követően lényegében azonnal használható, ezenkívül pedig az exponáló gomb lenyomása és a fénykép elkészülte közötti idő is teljesen minimális.

A kamkorder funkciókat sem érheti sok kritika, ugyanis a fényképezőgép még 640x480 pixeles (VGA) felbontás mellett is tudja a 30 képkocka/másodperces sebességet, ráadásul az
MPEG4
formátumú felvételek kiváló minőségûek és viszonylag kevés helyet foglalnak. A gyártó közlése szerint egy 256
MB
kapacitású memóriakártyára akár 1 órányi videót is fel lehet venni - a kamerában egyébként 32 MB méretû integrált memória is található.

Említést érdemel továbbá az automata makró üzemmód, melynek köszönhetően még a kezdő fotósok is kiváló makrófelvételeket készíthetnek, akár 4 centiméteres közelségben lévő témákról is.