Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2005-06-15

A Logitech egy olyan optikai egeret mutatott be, mely a gyár állítása szerint két darab átlagos ceruzaelemmel egy teljes évig is kibírhatja...



[%TAB%]Amikor számítógép - legyen az
PC
vagy notebook - kiegészítőkről van szó, valószínûleg legtöbbünknek a Logitech név jut eszébe először. Nemrégiben a cég egy igen érdekes termékkel állt elő: egy olyan optikai egeret dobtak piacra, mely a gyár állítása szerint két darab átlagos ceruzaelemmel egy teljes évig is kibírhatja. Ez első hallásra egy kicsit hihetetlennek tûnik, mi mégis megpróbáltuk kideríteni, vajon mennyire energiatakarékos valójában ez az egér? Persze senki ne gondolja, hogy egy egész éven keresztül teszteltük és nyúztuk, megpróbáltuk más oldalról megközelíteni a dolgot.

[%TAB%]Szóval, vettünk egy Discmannel teljesen lemerített két ceruzaelemet, amiket már annyira kihasználtunk, hogy még egy jelzőfényt sem tudtunk felvillantani a lejátszón. Ezek után az egyik lemerült elemmel elkezdtük használni az egeret: a lestrapált, hagyományos elemmel kicsit több mint négy napon keresztül mûködött az egérke egész napos használat mellett. Sőt, miután még éjszakára sem kapcsoltuk ki, kezdtünk komolyan elgondokodni az egyéves üzemidőn.

[%TAB%]Ha éppen nem használjuk az egeret, nincs más dolgunk, mint hogy az adóját rápattintjuk az aljára, és ezzel ki is kapcsoltuk. A V200-ast használva az ember azt is hajlamos elfelejteni, hogy elemmel mûködik, de ha egyszer mégis lemerül, elég az első használt ceruzaelemet beletennünk, és máris használhatjuk napokig, hetekig.

[%TAB%]A V200-as ezt a hosszú üzemidőt úgy éri el, hogy közben vezeték nélküli kapcsolattal csatlakozik a számítógépünkhöz. Az adaptere egy roppant kicsi 2.4GHz-es adóvevő, amit ha egy
USB
portra csatlakoztatunk, másodperceken belül használhatjuk is az egeret. Az adó nagyon megbízható, és akárhol használtuk, nem szakadt meg a jel. Az egér egyik legkellemesebb tulajdonsága a négyirányú görgője; a négyirányú navigációhoz azonban már fel kell installálnunk az egérhez mellékelt, SetPoint névre hallgató kezelőprogramot is, amit egyébként megkapunk minden Logitech egér vagy billentyûzet mellé.

[%TAB%]Az energiatakarékosságnak persze ára van, de a 11000 forint nem olyan vészes, pláne, ha számításba vesszük megbízhatóságát is.