Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2005-06-12

A Brother Industries megalkotta a ma létezÅ? leggyorsabb tintasugaras nyomtatót, mely hihetetlen, 170 lapos percenkénti sebességre képes!


A titok nyitja az új Piezo tintasugaras technológiában, és az erre épülő fejben rejlik, mely 600x600dpi-s felbontásra képes. Míg a hagyományos tintasugaras nyomtatókban a fej oda-vissza mozog egy sínpályán, addig itt fixen áll. A nyomtatófej olyan széles, mint maga a papír, és összesen 2656 fúvóka helyezkedik el rajta, 22mm-es mélységben. A nagy sebesség érdekében, minden színhez külön fejrész tartozik, így a tinta a papírra szinte folyamatosan érkezik.
A technológia nemcsak a ma létező leggyorsabb, hanem a legkevesebbet is fogyasztó tintasugaras rendszer: mivel a fúvókák is eltérnek a hagyományostól, a fej energiafogyasztása 1/14-e a hagyományos nyomtatófejeknek.
A Cobra kódnévvel ellátott nyomtató által elérhető 800mm-es másodpercenkénti sebesség korábban elképzelhetetlen volt tintasugaras nyomtatónál, de még a nagy teljesítményû lézernyomtatók közül is csak néhány képes hasonló sebességre. Az új nyomatató forgalomba kerüléséről, vagy gyártásának megkezdéséről semmit sem árul el a cég, viszont a Japánban megrendezésre kerülő EXPO-n látható lesz a tintasugaras csoda.