Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2005-06-11

Az Xtreme 64 elnevezésû laptop minden tekintetben igazi asztali teljesítménnyel rendelkezÅ? mobilgép, mivel a kétmagos Athlon 64 X2 melett ATI X800 XT grafikuskártya van a gépben...



[%TAB%]Egy nálunk kevéssé ismert laptopgyártó bejelentette legújabb csúcsgépét, ami, mikor ez a cikk született, valószínûleg a leggyorsabb notebook a világon. Az Xtreme 64 elnevezésû laptop minden tekintetben igazi asztali teljesítménnyel rendelkező mobilgép, ugyanis a jelenleg legnagyobb teljesítményû processzorok közül választhatunk, ami vagy az
AMD
FX55-ös vagy pedig az AMD Athlon 64 X2-es processzorának valamelyik változata. Ezzel viszont még nincs vége az extrém gép különlegességeinek, mivel az Xtreme 64-esben az ATI legújabb mobil grafikus vezérlője dolgozik, az ATI Mobility Radeon X800 XT Platinum Edition. Ez a két fő rendszerkomponens olyan teljesítményt nyújt, amit még a legtöbb asztali gép is megirigyelhetne.

[%TAB%]Az új ATI grafikuskártya 16
pixel
futószalaggal rendelkezik és 256 bites GDDR3 memóriái gondoskodnak az abszolút teljesítményről. Nick Boardman, a Rockdirect vezérigazgatója így nyilatkozott: "Olyan notebookot szerettünk volna alkotni, mely átlépi a korábbi laptopok teljesítményének határait."

[%TAB%]Az új modell várható ára még nem ismert, de különböző források szerint néhány hónapon belül a cég piacra dobja legújabb zászlóshajóját, mely új fejezetet nyit a mobil számítástechnikában.