Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mezey - 2005-06-09

A most debütált Siemens C75 egy praktikus és egyben vonzó mobiltelefon, melyet kedvezÅ? ára révén lényegében bárki megengedhet magának.

A most debütált Siemens C75 egy praktikus és egyben vonzó mobiltelefon, melyet kedvező ára révén lényegében bárki megengedhet magának.

A könnyû készülék kényelmesen elfér zsebünkben. A háromsávos telefonnal a világ szinte minden pontján kapcsolatot tudunk teremteni ismerőseinkkel. Az ötszörös
digitális
zoommal ellátott
VGA
kamerával gyönyörû képeket és rövid videoklipeket is készíthetünk, amelyek kiváló minőségben jelennek meg a nagyméretû, színes kijelzőn. Ha úton vagyunk, a multimédiás üzenetküldési funkcióknak köszönhetően családunkkal és barátainkkal is megoszthatjuk élményeinket. A beépített szervező és telefonkönyv segítségével a mozgalmas életet élők számára is egyszerre áttekinthetővé válnak a találkozók, feladatok és különféle bejegyzések.

Első pillantásra a telefon keskeny formája, finom ívelésû, lekerekített vonalai és lágyan csillogó színe tûnik szembe. Az ergonomikus kiképzésû készülék 103x44x17 milliméteres nagyságával és mindössze 85 grammos tömegével elegáns kommunikációs társ. Kijelzőjét és a középen elhelyezkedő navigációs gombot diszkrét króm borítás veszi körül, amely kihangsúlyozza az új, C-osztályú mobiltelefon egészét jellemző eleganciát. A C75-tel nem csupán hívásokat intézhetünk, a sokoldalú telefon ugyanis a napjaink kommunikációjához szükséges összes szolgáltatást elérhetővé teszi, még útközben is. A multimédiás üzeneteken és az
e-mail
kliensen kívül az azonnali üzenetküldést is választhatjuk (szolgáltatótól függő funkció), hogy barátainkkal és kollégáinkkal közvetlenül csevegjünk a mobilunkon keresztül.

Az ötszörös
digitális zoommal
rendelkező VGA fényképezőgépnek és a videó funkcióknak köszönhetően a mobiltelefont kézikameraként is használhatjuk. A képeket, grafikákat és filmfelvételeket ragyogó minőségben - 132x176
pixel
felbontásban, 65 ezer színben - nézhetjük vissza az 1,8
colos
TFT
színes kijelzőn. A telefonba épített fényképszerkesztő program segítségével kisebb módosításokat végezhetünk a képeken, a külön tartozékként megvásárolható IFL-600-as vakuval pedig gyengébb fényviszonyok között is tudunk fotókat készíteni.

Ha épp az ingatlanügynököt kell felkeresnünk másnap, üzleti ebédet beszéltünk meg valakivel mára, vagy találkozónk van este a fitnesz teremben, a C75 szervezője és a hozzátartozó telefonkönyv, naptár és feladatlista segít napról napra hatékonyan megszervezni életünket. A fennmaradó időben a telefon
3D
játékai gondoskodnak az unalom elûzéséről. A felhasználóbarát C75 nagyméretû, átláthatóan elrendezett billentyûzettel és logikusan felépített menürendszerrel rendelkezik. A még kényelmesebb használat érdekében a készülékhez számos praktikus kiegészítő vásárolható: az elegáns HHS-610 Purestyle headsettel tovább fokozhatjuk a C75 elegáns megjelenését. A HKC-700 komfort autóskészlettel, a beépített telefontartóval ellátott HKP-700 egyszerû autóskészlettel és a HKP-500 hordozható autóskészlettel biztonságosan használhatjuk a C75-öt vezetés közben. Ezenkívül különféle adatkábelek, töltők és tokok is kaphatók a telefonhoz.

A palládium (ezüst-antracit) és világos ezüst színû C75 várhatóan ősszel lesz kapható a hazai üzletekben.