Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2005-06-04

Egy japán kutatócsoportnak sikerült kifejlesztenie a vérrel mûködÅ? üzemanyagcellát, ami nem használ semmilyen mérgezÅ?, vagy a szervezetünkre veszélyes anyagot.


Ne gondoljon senki vámpír módjára üzemelő telefon akkumulátorokra vagy egyéb bizarr dolgokra, mert ez a felfedezés valóban hozzájárulhat az orvostudomány fejlődéséhez. A biológiai energiatermelő szerkezet glükózból nyer elektromosságot (ami a vérben lévő cukor), és egy nem mérgező anyag segítségével elektronokat von el a glükóztól. A megoldás a K3 vitaminon alapul, mely amúgy is megtalálható az emberi szervezetben, így az teljesen biztonságos, és nem termel semmilyen veszélyes mellékterméket.
A forradalmi üzemanyagcellát a jövőben használhatják implantátumok elektromos ellátására az emberi szervezetben. Egy pénzérme nagyságú cella megközelítőleg 0.2mW elektromos energiát termel, ami elegendő egy vércukorszintmérő-eszköz elektromos ellátására, mely akár egy vezeték nélküli kapcsolat segítségével továbbíthatja az adatokat egy számítógépnek.