Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
mezey - 2005-06-03

A Hewlett-Packard legújabb digitális kamerája az ötös szám bûvöletében fogant: öt megapixeles felbontás, ötszörös optikai zoom, ötféle ISO fényérzékenységi beállítás.



[%TAB%]Az idei nyár első napján debütált újdonság 91 milliméter széles, 57 milliméter magas és 30 milliméter széles, tehát nem különösebben nagy darab, de mégsem sorolható az ultrakompakt kategóriába.

[%TAB%]A könnyû használhatóságot hivatott elősegíteni a több mint 15 gyári témabeállítás, melyek révén lényegében mindennemû felhasználói beavatkozás nélkül fotózhatunk többek közt kiváló sport, tájkép, tengerpart, színház, portré, naplemente, vagy például hóesés témájú képeket. Az ötszörös zoom következtében nem feltétlenül kell közel mennünk a fotózni kívánt tárgyakhoz vagy személyekhez, ellenben a szuper makro üzemmódnak köszönhetően, az optika végét adott esetben akár 3 centiméterre is közel vihetjük a témához.

[%TAB%]A 2592x1935 pixeles fényképfelbontás a legtöbb esetben több mint elegendő, csakúgy, mint videózáskor a 640x480 képpont, illetve a 30 képkocka/másodperces sebesség. Sorozatfelvételi üzemmódban nem igazán domborít a kis HP fényképező, ekkor ugyanis meg kell elégedni azzal, hogy másodpercenként maximum 2, összesen pedig 4 felvételt készíthetünk. A képek egyébként a hátlapra szerelt 2
colos
TFT
kijelzőn jeleníthetők meg, illetve a 32
MB
-os belső memórián kívül
SD
memóriakártyákon tárolhatók.

[%TAB%]A piacon várhatóan júliusban bemutatkozó Hewlett-Packard Photosmart R817 349 euróba, vagyis 85-90 ezer forintba fog kerülni. Az ezüst színben pompázó készüléknek van egyébként egy ikertestvére, a sötétszürke árnyalatú Photosmart R818, és mindkét modellhez kapható víz alatti (max. 40 méteres mélység) fotózást lehetővé szett.