Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2005-06-02

Képzeljük csak el: egerünk egyetlen hagyományos elemmel egész évben mûködik, így azt is elfelejthetjük, hogy egyáltalán elem van benne.


Beépített energiagazdálkodási funkciójának köszönhetően mindkét egér nagyon sokáig bírja egy elemmel. A nagyon sokáig nem is a jó kifejezés, ugyanis a V200-as akár egy egész éven keresztül üzemelhet egyetlen elemmel, amire eddig még nem volt példa. Az interferenciáktól mentes 2,4 GHz-es digitális átviteli technológia biztosítja a zökkenőmentes használatot, így ez az egér tökéletes választás azoknak a sokat utazó üzletembereknek, akik az elérhető legjobb vezeték nélküli megoldást szeretnék, és a lehető legkevesebbszer akarnak az elemek cseréjével vesződni.
A másik új termék, a kedvező árú Logitech Cordless Mini optikai egér remek választás azoknak az árérzékeny laptop felhasználóknak, akik nem szeretik a beépített érintőlapot használni, ezért inkább egy megbízható, vezeték nélküli egeret akarnak maguknak. Amikor az egérhez hangolt vevőegységet a számítógépbe dugjuk, az egér azonnal mûködőkész. Használaton kívül az
USB
vevőegység kényelmesen tárolható az egér talpára csatolva. Ez a pozíció az egeret automatikusan ki is kapcsolja, tehát növeli az elemek élettartamát, ugyanakkor pedig az egér és a vevőegység szállítását is megkönnyíti.
A V200-as adójának hatótávolsága 9 méter, várható ára 40 euró körül alakul. A Cordless Mini hatótávolsága 1.8 méter, a két modell közül ez a kevésbé energiatakarékos, mert üzemidelye egyetlen ceruzaelemmel "mindössze" 4 hónap, az ára pedig 30 euró körül fog alakulni. Bármelyik egér boldog tulajdonosaként még azt is elfelejthetjük, hogy egyáltalán elemmel mûködnek.