Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mezey - 2005-05-30

A Samsung Electronics a közelmúltban a gyakorlatban is bemutatta a HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) technológia mûködését. Ezzel a Samsung bepillantást engedett a 3,5G mobil technológia világába.

A Samsung Electronics a közelmúltban a gyakorlatban is bemutatta a
HSDPA
(High Speed Downlink Packet Access) technológia mûködését. Ezzel a Samsung bepillantást engedett a 3,5G mobiltechnológia világába.

A szélessávú mobilkommunikáció új formája, a HSDPA rendszer hétszer akkora adatátviteli sebességet biztosít, mint a hagyományos harmadik generációs
WCDMA
technológia. A HSDPA elterjedésével a multimédiás alkalmazások egy eddig nem látott minõségi szinten válnak elérhetõvé. Az elõfizetõk többek között DVD-minõségû filmeket tölthetnek le és nézhetnek meg, interaktív multimédiás játékokat játszhatnak, és videokonferenciákat tarthatnak a 3,5G technológia segítségével. A rendszer ezenkívül nagysebességû, vezeték nélküli Internet-hozzáférést is biztosít.

A Samsung egyébként a világon elsõként fejlesztett ki olyan HSDPA-mobilkészüléket, amely készen áll a sorozatgyártásra.

½Vállalatunk igyekszik a legfejlettebb multimédiás funkciókkal felruházni a mobilkészülékeket. Büszkék vagyunk, hogy bemutathattuk a nagyközönségnek a HSDPA-technológia mûködését, amellyel újabb mérföldkõhöz érkeztünk a széles sávú mobil alkalmazások fejlesztésében½ – mondta Pete Skarzynski, a Samsung alelnöke.