Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mezey - 2005-05-26

A Strategy Analytics elemzése szerint a Nokia 6680 képkezelÅ? okostelefon kategóriájában a legjobb 3G készülék.

A Strategy Analytics elemzése szerint a Nokia 6680 képkezelő okostelefon kategóriájában a legjobb
3G
készülék. A Strategy Analytics Fejlett vezeték nélküli laboratóriumának (AWL) zsûrije Londonban és Milánóban a nyugat-európai piacon jelenleg kapható négy vezető 3G készüléket rangsorolta.

Mindegyik készüléket négy szempont alapján vizsgálták: videofunkciók, felhasználói felület és bevitel, kijelző, valamint stílus/formatervezés. A Nokia 6680 okostelefon két kategóriában: a kijelző, és a stílus/formatervezés terén a legmagasabb pontszámot kapta a készülékek között, a felhasználói felület kategóriában pedig osztozott az első helyen. A Nokia 6680 volt az egyetlen készülék, amely mind a négy kategóriában átlag feletti pontszámot kapott.

Kevin Nolan, a Strategy Analytics Fejlett vezeték nélküli laboratóriumának nevében megjegyezte: ½Miközben a készülékgyártók olyan vonzó telefonok megalkotásán versengenek, amelyek elnyerik a 3G hálózaton elérhető
multimédia
használatában élen járó fogyasztók tetszését, a Nokia 6680 új mércét állított fel készülék használhatósága, mérete, illetve megjelenése terén½.

A Nokia 6680 különösen a stílus/formatervezés kategóriában tett szembeötlő előnyre szert. Amikor a válaszadóknak a ½legklasszabb½ telefont kellett kiválasztaniuk a négy közül, 98 százalékuk a Nokia 6680-at jelölte meg. A felhasználók gyakorlatilag teljes egyetértésben nyilatkoztak elismerőleg a Nokia 6680 okostelefon kijelzőjének tisztaságáról, felbontásáról és világosságáról.

A felhasználók a felhasználói felület kategóriában a Nokia 6680 menürendszerét ½logikusnak és egyszerûen használhatónak½ találták. A Nokia 6680 kapta a legtöbb pontot a ½Konfiguráció és a gyakran használt gombok használhatósága½ és a ½Szöveglehetőségek közötti váltás egyszerûsége½ kategóriában. Mindkét zsûri rendkívül vonzónak találta a Nokia 6680 egyszerûen bekapcsolható kameráját. A jelentés szerint emellett a további képkezelő alkalmazásokat kipróbáló zsûritagokat a készülék teljes szolgáltatáskínálata is lenyûgözte.

A képek megosztásához készült Nokia 6680 képkezelő okostelefon sokoldalú funkciókészlettel rendelkezik, többek között két beépített kamerával, egy vakuval, a Nokia XpressPrint megoldással, a kamera bekapcsolását egyszerûen megoldó, aktív elcsúsztató mechanizmussal, valamint az akár 262144 színárnyalatot is megjelenítő, világos kijelzővel büszkélkedik. Az okostelefon-funkciókat, így a naplót, a videó streaminget, az internetböngészőt, és az e-mailt 3G-szolgáltatások, például kétirányú videohívás és videomegosztás egészítik ki, így a Nokia 6680 rendkívül sokoldalú munkaeszközzé válik.

A Nokia 6680 képkezelő okostelefon már széles körben kapható Európában, a Közel-, és a Távol-Keleten.