Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
MaxRay - 2005-05-26

A Wacom bemutatta első vezeték nélküli Graphire digitális rajztábláját, amely a termékcsalád legújabb, immár teljesen mobil tagja.



[%TAB%]A táblához tartozik egy elem nélküli nyomásérzékeny toll beépített
digitális
radírral, valamint egy háromgombos görgővel ellátott, szintén vezeték és elem nélküli egér. Az új modell
bluetooth
kapcsolat segítségével kommunikál a számítógépünkkel, és a táblába épített
lítium-polimer
akkumulátor megközelítőleg 25 órás üzemidőt biztosít, de az univerzális töltő, illetve csatlakozókábel segítségével kényelmesen használhatjuk az 5-6 órás töltési idő alatt is. A táblához tartozó toll a Wacomtól szokásos 512 szintû nyomásérzékenységgel rendelkezik, és találunk rajta két programozható gombot is. A tollat megfordítva, mint egy hagyományos ceruzával, könnyedén kiradírozhatjuk esetleges hibáinkat is.

[%TAB%]A szabadalmaztatott akkumulátormentes, vezeték nélküli toll, illetve egér soha nem tapasztalt szabadságot ad a digitális mûvészeknek és a lelkes amatőröknek egyaránt. A tábla aktív rajzfelülete 6x8 hüvelyk, vagyis 15x20 centiméteres területen alkothatunk - ez nagyon kényelmes használatot tesz lehetővé. Akik korábban már használtak PenPartnert, vagy más kisebb rajztáblát, azoknak egy kis időbe telhet, míg hozzászoknak a nagy rajzfelülethez.

[%TAB%]A telepítés igen egyszerû, a gyári
CD
-n lévő program utasításait követve, néhány perc múlva már használhatjuk is a táblánkat. A vezérlőprogramban szinte mindent beállíthatunk, amire csak szükségünk lehet: a toll nyomásérzékenységét, az aktív felületet, illetve azt, hogy ez a felület mekkora képernyőterületet fedhet le, a programozható gombokat a tollon, valamint a dupla kattintás sebességét is. A tábla felső részének közepén találunk két gombot, ezeket szintén igényink szerint programozhatjuk, így rajzolás közben szinte hozzá sem kell nyúlnunk a billentyûzethez.

[%TAB%]A Wacom tollak sajátja az abszolút pozícionálás, ami annyit jelent, hogy nem kell áthúznunk a tollat az egész tábla felett, ha a képernyő másik felén szeretnénk kattintani, ugyanis ha a táblához érintjük a tollat, a kurzor automatikusan odaugrik. Az egér viszont teljesen megszokott módon mûködik, vagyis ha arrébb tesszük, annak semmilyen hatása sem lesz a kurzorra. A tollal mind a két pozícionálási módot használhatjuk attól függően, hogy nekünk melyik kényelmesebb.

[%TAB%]A rajztábla egy másik nagyon hasznos tulajdonsága a levehető átlátszó mûanyag borítólap, amely alá betehetünk ábrákat, képeket, és azokat körberajzolva, még könnyebben készíthetünk mûvészi alkotásokat.

Édvözöljük a vezeték nélküli grafikus stúdióban!

[%TAB%]Ésszefoglalva: bárki, aki egy ilyen tábla vásárlása mellett dönt, élvezheti a tábla által nyújtott hatalmas szabadságot, és egyszerû használatának köszönhetően pillanatok alatt nélkülözhetetlen eszközzé válhat életében.

A tábla méretei: 25,7 x 28 x 2,4 cm

Aktív felület mérete: 15,2 x 20,3 cm

Toll nyomásérzékenysége: 512 szintû

Akkumulátor üzemideje: 25 óra

Fogyasztó ára: Nettó 53900 Ft.