Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
mezey - 2005-05-25

A Canon bemutatta a négyszeres optikai zoommal épített PowerShot A520-as digitális fényképezÅ?gépet - a PowerShot A510-es nagytestvérét.



[%TAB%]A magyar nyelvû menüvel is rendelkező szuperkompakt, 4,0 millió képpontos modell kisebb, mint a legtöbb háromszoros zoommal rendelkező fényképezőgép, mégis 20 fényképezési módot,
VGA
videofelvételi funkciót, nagy teljesítményû zoom vakut, kiterjedt közvetlen nyomtatási funkciókat, valamint opcionális víz alatti tokot és előtétlencséket is kínál a felhasználónak.

Élvezetes és hasznos

A képek fényképezés közbeni élvezetes, hatékony és egyszerû megtekintése érdekében az új Hold (Tartás) funkció lehetővé teszi, hogy a képeket tetszés szerinti ideig megjeleníthessük a nagyméretû (1,8
col
képátlójú) és nagy fényerejû
LCD
-monitoron, és szükség esetén azonnal törölhessük azokat anélkül, hogy Megjelenítés módba kellene váltanunk. Az exponálógomb ismételt megnyomására a fényképezés folytatható. A továbbfejlesztett, intuitív kezelőfelület révén a fényképezőgép használata most még könnyebbé vált.

Mozgó objektív-tubus

Éjabb előrelépés a PowerShot A85-höz képest a mozgó objektív-tubus mechanizmus, amely a külön megvásárolható nagylátószögû és tele előtétlencsékkel összhangban mûködik. Az objektívnek az érzékelő felszínével párhuzamos finom, oldalirányú mozgatása révén e mechanizmus biztosítja, hogy az előtétlencsék pontosan az optikai tengely vonalában legyenek, és így teljesen éles képet alkossanak.

Gyors
autófókusz


A kép nagy részét lefedő 9 fókuszpont segítségével a fényképezőgép intelligens
AF
rendszere a nem középponti témákat is villámgyorsan élesre állítja, de természetesen lehetőség van az egyszerû középpontos AF és a kézi élességállítás használatára is. Gyenge fényviszonyok között az élességállítást speciális AF-segédfény támogatja, és a fényképezőgép közelpontja mindössze 5 cm. A
vaku
hosszú záridővel is szinkronizálható, és vörösszem-effektus csökkentésére is képes. A másodpercenkénti 1,9 képes sorozatfelvételi sebesség Nagy/Finom felbontás esetén akár 8 kép is készíthető (kikapcsolt
LCD
monitorral).

Kiemelkedő sebesség, kiváló eredmények

Az A520-ban a Canon saját fejlesztésû, szakmai körökben is elismert, robusztus DIGIC processzora garantálja a pompás képminőséget, a fényképezőgép gyors reakcióidejét és az alacsony energiafogyasztást. A Canon iSAPS rendszere, mint egy beépített fotóssegéd elemzi a fontosabb kompozíciós tényezőket, például a zoom-állást és a megvilágítás mértékét, és ezek alapján képes kiszámítani, milyen típusú felvétel készítésére kerül sor. Mindez gyorsabb automatikus élességállítást, sokkal pontosabb automatikus expozíciót és precízebb automatikus fehéregyensúlyt tesz lehetővé. Az intelligens helyzetérzékelő fényképezés közben megállapítja a fényképezés irányát (függőleges vagy vízszintes kép), így a lehető legjobb képminőséget biztosítja, és megfelelően el is forgatja a képet.

Nyomtatás/Megosztás

A fényképezőgépen megtalálható a Canon speciális Nyomtatás/Megosztás gombja, amely világítani kezd, ha a fényképezőgép
USB
portja és egy
PictBridge
kompatibilis nyomtató között sikeres kapcsolat jött létre. A világító gomb megnyomása elindítja a monitoron éppen látható kép nyomtatását, így nincs szükség a menü használatára. A Nyomtatás/Megosztás funkció emellett leegyszerûsíti a képek áttöltését bármilyen Windows operációs rendszert futtató számítógépre.