Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2005-05-24

Egy fárasztó munkanap után hazaérve, bizonyára sokan szívesen eltöltünk a gép elÅ?tt néhány lopott órát egy-egy játékkal.



[%TAB%]Minden játéknak megvan a maga billentyûzet-beállítása, ami sajnos nem mindig esik kézre, de hát mit lehet tenni. Mostantól ennek vége! Az Ergodex cég piacra dobott egy olyan univerzális billentyûzetet, ahol a gombokat tetszőlegesen átrendezhetjük, mivel azok egy üvegszerû felületen helyezkednek el, és akár komplex kombinációs funkciót is rendelhetünk egyetlen gombhoz. Hagyományos értelemben véve ez nem is billentyûzet, hanem egy rakás gomb meg egy érzékelőpad, amit úgy alakíthatunk és variálhatunk, ahogy akarjuk.

[%TAB%]A
hardware
persze csak az Ergodex DX1 rendszer fele, a másik nagyon fontos összetevő a hozzáadott program, amiben konfigurálhatjuk az egyes gombokat, vagy makrofunkciókat adhatunk akár minden billentyûnek. A különböző játékokhoz és programokhoz találunk előre konfigurált beállításokat a billentyûzet vezérlőprogramjában.

[%TAB%]Maga a telepítés és a konfigurálás igen egyszerû, és szinte bármilyen gépen probléma nélkül mûködik. Az alapcsomagban 25 billentyût kapunk, amit persze később kiegészíthetünk úgy, hogy akár egy teljes 101 gombos billentyûzetet is összeállíthatunk, de a többi gombot külön kell megvásárolnunk.