Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
mezey - 2005-05-24

Az Olympus most bejelentett legújabb digitális fényképezÅ?gépét kifejezetten azoknak tervezték, akik egyelÅ?re még csak magázódó viszonyban vannak a fotózással.



[%TAB%]Az Olympus D-435-nek a fejlesztők szerint minden adottsága megvan ahhoz, hogy az amatőrök a lehető legrövidebb időn belül áttérjenek a magázódásról a tegeződésre, vagyis, hogy elinduljanak a fotózás rögös útján.

[%TAB%]½A D-435-ös modellt úgy alakítottuk, hogy a kezdő fotósok már az első pillanattól kezdve sikerélményben részesülhessenek½ - nyilatkozta Naoki Tai, a vállalat egyik vezető termékmenedzsere. A könnyû használhatóságra garanciát jelent többek közt a tíz gyári témabeállítás, valamint az úgynevezett Help GUIDE rendszer. Utóbbi nem más, mint egy, a fényképezőgép különböző funkcióit közérthető módon ismertető, modern segítségnyújtó megoldás.

[%TAB%]A kezdők általában a kompakt kialakítású fényképezőket részesítik előnyben, hiszen azokat akár a zsebükben is hordhatják. Nos, az Olympus D-435 e tekintetben sem okoz csalódást: a masina mindössze 101 milliméter hosszú, 52 milliméter széles és 35 milliméter vastag, ehhez pedig alig 120 grammos tömeg társul. A miniatûr
xD
memóriakártyákra dolgozó készülék további jellemzői közül említést érdemel az 5
megapixeles
felbontás, 320x240 pixeles (30 képkocka/másodperc) mozgókép-felvételi lehetőség, az 1,5
colos
LCD, az
optikai zoom
hiánya, valamint a 135 eurós (34 ezer forintos) ár. Az Olympus D-435 előreláthatólag nyár végén jelenik meg a boltok polcain.