Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2005-05-24

A Pepper Computer társaság bemutatta a világ elsÅ? olyan öszvér tábla PC megoldását, mely közvetlen internet-hozzáférés és multimédia-képességei mellett tudja irányítani távvezérlésû eszközeinket is.



Ezt a táblát kifejezetten a mai, modern otthonok igényei szerint tervezték. Egy Pepper Pad megvásárlásával egy hordozható multimédia-központot és a
digitális
környezetünk feletti uralmat vehetjük a kezünkbe.

[%TAB%]Az 1 kilogramm súlyú szerkezet egy komplett számítógép, beépített
Wi-Fi
kapcsolattal, jó minőségû 8.4
colos
kijelzővel és 20GB-os merevlemezzel. A Pepper Pad segítségével a kedvenc tévénézős fotelünkből elvégezhetünk és irányíthatunk szinte mindent, üzeneteket küldhetünk, videokat nézhetünk, zenét hallgathatunk, és még csak a távirányítóért sem kell nyúlnunk, ha csatornát szeretnénk váltani.

[%TAB%]A táblában minden kommunikációs lehetőséget megtalálunk: vezeték nélküli hálózati kapcsolatot,
bluetooth
adaptert és infraportot éppúgy, mint ethernet csatlakozót. A 800x600-as felbontásra képes
LCD
képernyő természetesen érintőképernyő, ha szükségünk van hagyományos klaviatúrára, akkor a készülék két oldalán lévő kettébontott Qwerty billentyûzet segítségével írogathatunk.

[%TAB%]A számítógép alapját egy
Intel
PXA270-es 624MHz-es alkalmazás-specifikus
processzor
jelenti, ehhez társul egy Intel 2700G médiaprocesszor, mely a grafikus megjelenítésért felelős, valamint 256MB rendszermemória. Ezen a túlfejlett távkapcsolón is találunk
USB
portokat, SD/MMC
memóriakártya
olvasót, mikrofon és fülhallgató kivezetéseket, illetve lehetőségünk van plusz képernyő csatlakoztatására is.

[%TAB%]A digitális luxusra vágyók egyelőre csak Amerikában vehetik meg a szerkezetet 849 dolláros áron, európai megjelenésről nincsenek információink, azonban reméljük, hogy minél hamarabb itthon is fellelhető lesz.