Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2005-05-24

A Nethercomm társaság nemrég egy igazi adatkommunikációs újdonságot jelentett be, melynek segítségével zavarmentesen megvalósítható a nagy sávszélességû vezeték nélküli kapcsolat...


Az ötlet alapja, hogy a gázvezetékek mélyen a földben jól el vannak zárva a külvilágtól, és maga a gáz tökéletes továbbító közeg, mivel a csövön belül semmilyen zavaró tényezővel nem kell számolni. Így a nagy sávszélességû adattovábbításnál nem kell aggódnunk a
zaj
miatt, a jel sem gyengül, és plusz kábelezésre sincs szükség, mindössze a megfelelő adó-, illetve vevőegységeket kell telepítenünk a vezetékekbe.
Ez a szélessávú hálózati megoldásoknak egy igen olcsó formája, mivel nem igényel módosítást a jelenlegi gázcsövekben, és szabadon lehet sugározni adatokat, multimédia-adásokat hatalmas sebességgel. Másik előnye, hogy nem foglal le az amúgy is zsúfolt frekvencia-tartományból egy újabb részt, hiszen ami a csöveken belül halad, teljesen el van szigetelve a külvilágtól.
A jövőben lehetséges, hogy a mai előfizetési díjakért cserébe nem 1-2, hanem 25-50Mbps-os sávszélességû vonalra fizethetünk elő.