Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2005-05-23

A roppant sikeres R2-es széria fojtatása a Panasonic R3, ami külsÅ? megjelenésében nagyon hasonlít elÅ?djéhez, viszont sokkal kifinomultabb és stílusosabb.



[%TAB%]Az apró újdonságok közé tartozik a világító bekapcsoló gomb, a króm keretezésû kör alakú érintőpad és az igényes belső kialakítás. Ez az elegáns kis laptop igazi sikerét azonban a súlyának és a méreteinek köszönheti, valamint roppant hosszú üzemidejének, ami elérheti akár a 8,5 órát is.

[%TAB%]Minden olyan olvasónknak bátran ajánljuk ezt a kis gyöngyszemet, akik nem szeretnek nagy és nehéz masinákat cipelni egész nap, és munkájukhoz az alapvető irodai alkalmazásoknál nincs többre szükségük. A laptop kevesebb mint 1 kilogramm, egészen pontosan 980 gramm, a méretei pedig 223x185x35 milliméter, vagyis kisebb mint egy spirálfüzet.

[%TAB%]Az ilyen kis gépeknél - ahogy eddig is - nem a teljesítmény a legfontosabb tényező. A laptop lelkét egy 1.2GHz-es
Intel
Pentium M jelenti 512Mb rendszermemóriával és 855 Intel alaplapi chipkészlettel. Ezek szokványos adatok egy ilyen pici gép esetén, mint ahogy a 10.4
hüvelykes
TFT
kijelző a maga 1024x768 képpontos felbontásával is az.

[%TAB%]Az R3-asban van továbbá egy 80GB-os ATA 100-as merevlemez, és egy szabványos 16 bites hangkártya. Hálózati kapcsolatok terén nem lesz okunk panaszra, ugyanis alapkiépítésben találunk egy 802.11b/g, vagyis mindkét vezeték nélküli hálózati szabványt támogató adaptert, hagyományos modemet és normál 10/100-as hálózati kártyát.

[%TAB%]Hasznos tulajdonsága még a beépített
SD
kártyaolvasó, így akár
digitális
kamerák vagy
MP3
lejátszók tárolóját közvetlenül tudjuk olvasni, törölni. Nem fért bele azonban a laptopba az optikai meghajtó, amit azért egy kicsit sajnálhatunk...

[%TAB%]Talán nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk: lesz jó néhány hölgy olvasónk, aki elgondolkozik egy notebook-cserén.