Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
Ujsag - 2005-05-19

Amikor az ember ismeretlen terepre téved autójával, két lehetÅ?sége van: vagy eltéved, vagy megkérdezi, merre kell mennie.

[%TAB%]Amikor az ember ismeretlen terepre téved autójával, két lehetősége van: vagy eltéved, vagy megkérdezi, merre kell mennie. Esetleg szóba jöhet még egy térkép, de ez összegyûrődik, kávéfoltos lesz, ráadásul vezetés közben nehéz böngészni az utcákat.

[%TAB%]Ilyenkor jönne jól egy GPS, de sajnos ma még igen kevés autóba lehet kapni olyan navigációt, mellyel Magyarországon is lehet közlekedni, illetve amelyik magyarul is tud. Ezen az áldatlan állapoton segítenek a Garmin legújabb termékei, a StreetPilot C320 és C330. Ezeket a pici, érintőképernyős készülékeket - a legnagyobb meglepetésünkre - magyar feliratokkal látták el, és beszélik a nyelvünket! A két típus között mindössze a
háttértároló
a különbség, na és persze az ár. A kisebbik testvér
SD
kártyát fogyaszt, a nagyobbik Microdrive-ot.

[%TAB%]Beépített antennája a szélvédő alól is meglátja a mûholdakat, a 16 színû 3,5 inches kijelző pedig elég látványos képet ad azoknak is, akik a sima térképszerû megjelenést szeretik. Egyébként pedig nem kell folyamatosan a képernyőt figyelnünk, ugyanis a megtervezett útvonalon a StreetPilot élőszóval is végignavigálja sofőrünket, akárcsak a mitfahrer a raliversenyeken. A gépcica kellemes hangja mindig időben szól, ha le kell kanyarodnunk, vagy ha átléptük a megengedett sebességet, de akkor is figyelmeztet, ha nem látja a mûholdakat, például egy alagútban.

[%TAB%]Kapható hozzá Magyarország térkép is, de bármilyen más országét is feltölthetjük, ami egy 512MB-os SD kártyára vagy a Microdrive-ra ráfér, bár a gyárilag beépített alaptérkép sem rossz.

[%TAB%]Tapadókoronggal rögzíthetjük autónk szélvédőjéhez, és hogy trendik maradhassunk, előlapját cserélgethetjük ízlésünk szerint.

[%TAB%]Kellemes autózást mindenkinek!