Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Ujsag - 2005-05-19

Hát igen, a nõ és a számítógép egymástól elég távol esõ fogalmak. Lényünkbõl fakadóan nem igazán állunk szoros kapcsolatban a gépekkel..

Hát igen, a nõ és a számítógép egymástól elég távol esõ fogalmak. Lényünkbõl fakadóan nem igazán állunk szoros kapcsolatban a gépekkel, de a kor kihívása, hogy megbarátkozzunk az új technológiákkal, és persze nem utolsó sorban trendik is szeretnénk lenni. Ebben szerencsére már segítségünkre van a piac, ugyanis a gyártók rájöttek, hogy legyen bármilyen okos is egy gép, ha az nem szép, egy nõ szívét sosem fogja megdobogtatni. Mert lássuk csak, mi az, amire mi, a gyengébbik nem képviselõi azonnal felkapjuk a fejünket egy informatikai és mobil cuccokkal telepakolt üzletben!
Vegyük elõször a legáltalánosabbat, a mobiltelefont. Mindenképpen legyen kicsi és helyes, nem árt, ha könnyû és valami csajszis színben pompázik, és persze tudjon ámulatba ejtõ dallamokat játszani. Hogy van-e benne
GPRS
vagy
Bluetooth
(nem mindig tudjuk, hogy ezek a kifejezések mit takarnak), hogy hány
megapixeles
a kamerája, vagy mekkora a memóriája, hát, ez minket õszintén szólva nem igazán érdekel. De nagyon fontos, hogy színben passzoljon a kedvenc ruhánkhoz, és pont akkora legyen, hogy amikor csörög, semmiképp se találjuk meg az egyéb kacatokkal telepakolt táskánkban.
A másik szuper találmány a notebook. Ebbõl manapság már létezik olyan kicsi, ami egy nõt zavarba hoz, de itt sem az a lényeg, hogy a kis aranyos mennyire okos! Mit nekünk modem, processzor, memória és egyebek, ha egyszer nem tudunk elvonatkoztatni a külsõtõl! Nem kell más, csak egy-két ötletes billentyû vagy stílusos forma, és a siker garantált.
Férfitársaink persze megbotránkoznak az effajta hozzáálláson, és tulajdonképpen õk jót akarnak nekünk, amikor próbálnak lebeszélni a kétszer olyan drága és fele annyira okos géprõl, de mit tehetünk, ha egyszer így születtünk! Szeretjük magunkat szép dolgokkal körülvenni, és ebben az informatikai vívmányokkal teleömlesztett világban is megkeresni a nõieset. Ez nem feltétlenül baj, viszont aki a csetelés, pasziánsz és egyéb rendkívül szórakoztató dolgokon kívül komoly munkára is szeretné használni notebookját, nem árt, ha beszerez egy vastag feketét.