Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
Ujsag - 2005-05-19

A digitalizáló tábláiról híres Wacom cég piacra dobta az új 21,3 hüvelykes interaktív rajztábláját, ami jelenleg a legnagyobb digitális rajzlap a piacon.



[%TAB%]Az új Cintiq 21UX típusjelzésû tábla ugyanazzal a nyomásérzékelési technológiával készült, mint az Intuos3 grafikustábla-család tagjai. Két darab négyes gyorsfunkció gomb található a tábla szélére építve, valamint érintőcsíkok, melyek tetszőlegesen konfigurálhatók, így még billentyûzetre vagy egérre sincs szükségünk.

[%TAB%]Ez a modell igen nagy felbontású, 1600x1200 képpontos, 24 bites képet képes megjeleníteni, ami jelentős előrelépés a régebbi 18X modellhez képest. A kijelző 400:1 kontrasztarányú, 250cd/m2 fényerejû és 170°-ból látható. Egyedi támasztékrendszerének köszönhetően a tábla 65°-os szögig dönthető és 180°-kal elforgatható minden irányba. De a Cintiq tudásának itt még nincs vége! A Wacom tollak saját azonosítóval rendelkeznek, így lehetőségünk nyílik pusztán a tollak cserélgetésével rajzeszközt váltani.

[%TAB%]Az 5080 lpi-s pontosságú
digitális
rajzlapunkkal igazán könnyedén hozhatunk létre mûvészi alkotásokat, és a tábla technikai képességei mellett az sem elhanyagolható, hogy a legtöbb grafikusprogramot a Wacom eszközökhöz igazítják.