Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
padmin - 2021-06-02

Egy objektív, ami az ön fotózási stílusához illeszkedik Pehelykönnyű F1.8/ 50 mm fix objektív a LUMIX S sorozathoz

Gyors F1.8
rekesz
a gyönyörű bokeh képekhez

-        Univerzális látószög a sokoldalú fotózáshoz

-        Kompakt és pehelykönnyű kialakítás

-        Hibrid használatra tervezve

 

A Panasonic örömmel mutatja be új, nagy rekesznyílású, fix gyújtótávolságú LUMIX S 50 mm F1.8 (S-S50) objektívjét. Ez a második tagja az összesen négy objektívre tervezett sorozatnak, amelynél közös jellemző a nagy méretű, F1.8 rekesz és az L-bajonettes rögzítés. A négy F1.8-as objektív azonos méretű és ugyanott helyezkednek el rajtuk a vezérlőszervek, ami rendkívül praktikus használatot biztosít. Például, amikor a fényképezőgépet gimbal tartja, egyszerűen és gyorsan lehet objektívet cserélni, úgy, hogy minimálisan kelljen csak állítani a csatlakoztatott eszközökön. Az azonos, 67 mm-es menetnek köszönhetően a szűrők is kompatibilisek mindegyik objektívvel.


Precíz objektívfelépítés a legjobb képminőségért

A LUMIX S 50mm F1.8 8 csoportba rendezve összesen 9 elemet tartalmaz, többek között három aszférikus lencsét, egy
ED
(extra-alacsony szórású) és egy UHR (ultramagas törésmutatójú) lencsét. A három aszférikus lencse kiváló képalkotást és gyönyörű bokeh hatást jelenít meg, amely az F1.8 objektíveket tartalmazó sorozat valamennyi tagjára jellemző. Az
ED
lencse hatékonyan minimalizálja a kromatikus aberrációt. Az objektív kör alakú rekesze 9 lamellából áll, amely gyönyörű kerek formákat képez a homályos háttérben nyitott blendés felvételeknél.

 


Egy objektív, ami az ön fotózási stílusához illeszkedik

A LUMIX S 50mm F1.8 a legkülönbözőbb témákhoz alkalmazható álló és fekvő tájolásban is. Az objektív a videofelvételek terén is kimagaslóan teljesít, mert úgy tervezték meg, hogy felvétel közben elnyomja a nemkívánatos „focus breathing” hatást, azaz az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelenségét, ami egy komoly hiba volt idáig a cserélhető objektíveknél, amelyeket fényképezésre terveztek, de videofelvételekhez is használtak. A gördülékeny expozícióváltást biztosító finom blendeszabályozással a LUMIX S 50mm F1.8 objektív professzionális videominőséget biztosít.

Kompakt, mindössze körülbelül 300 grammos súlyával a LUMIX S 50 mm F1.8 bármilyen helyzetben könnyen bevethető. A rugalmas felhasználás érdekében a por- és cseppálló* kivitellel mostoha körülmények között, akár -10 fokban is használható az objektív.

 

További F1.8 objektívekkel bővül még az S sorozat

Jelenleg is folyik egy 24 mm-es és egy 35 mm-es F1.8 objektív fejlesztése, hogy még tovább bővüljön a LUMIX S sorozat objektívkínálata. A Panasonic és az L-bajonettes gyártókat tömörítő L-Mount Alliance elkötelezett az L-bajonettes objektívek fejlesztése mellett, hogy a felhasználók igényeinek megfelelően tovább bővüljön a választék.


A LUMIX S-S50 részt vesz a LUMIX PRO programban. A LUMIX PRO programot azért indította a Panasonic, hogy a LUMIX felhasználók mindig számíthassanak a támogatásra. A program szolgáltatásait a tagok nem csak belföldön, hanem a szakmai útjaik során meglátogatott országokban is igénybe vehetik.
A www.lumix-pro.com oldalon további részletek találhatóak a jogosultsági szintekről, az országokról és a termékekről, valamint elolvashatóak a részvételi feltételek is.

*A por- és cseppállóság nem jelent garantált védelmet arra az esetre, ha a fényképezőgépet közvetlenül por vagy víz éri.
• Az L-Mount a Leica Camera AG bejegyzett védjegye.
• A kialakítás és a specifikációk előzetes értesítés nélkül változhatnak.