Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Informatikai partnerünk a HP
Multimédiás partnerünk az LG
www.cloudmanager.hu
Mobil
padmin - 2021-04-27

A Samsung bejelentette, hogy a nemrégiben elindított SmartThings Find szolgáltatás felhasználóinak száma továbbra is gyorsan nő, így az ökoszisztéma már világszerte több mint 70 millió készülékből áll.

A szolgáltatás most kiterjesztett adatbiztonsági megoldásokkal és hangalapú vezérléssel bővül. A frissítéseknek köszönhetően a felhasználók bármely, a közelükben található Galaxy SmartTag-et láthatják, a Bixby segítségével pedig könnyen megtalálhatók a csatlakoztatott okoseszközök, amelyek állapota kényelmesen ellenőrizhető a SmartThings alkalmazásban.

 

A SmartThings Find az egyik leggyorsabban fejlődő lokalizációs szolgáltatás

A SmartThings Find[1] a SmartThings ökoszisztéma egyik kiemelt szolgáltatása, amellyel a Galaxy felhasználók a
Bluetooth
Low Energy (BLE) és az ultra szélessávú (UWB) technológiáknak köszönhetően megtalálhatják a regisztrált okostelefonjukat, tabletjüket, okosórájukat vagy fülhallgatójukat. A készülékek mellett azok a kulcscsomók, táskák vagy akár kerékpárok is megkereshetők, amelyekhez rögzítették a Samsung apró Bluetooth alapú eszközét, a Galaxy SmartTaget.

 

A SmartThings Find felhasználók az alkalmazásban csatlakozhatnak a hálózathoz, és így segíthetik egymás elveszettnek vélt készülékeit megtalálni[2]. A 2020. októberi indulása óta több mint 70 millió okoseszközt regisztráltak a SmartThings Find ökoszisztémában, és pár kattintással további 700 millió Galaxy felhasználó csatlakozhat még a hálózathoz, az egyik leggyorsabban fejlődő keresési szolgáltatáshoz.

 

Új biztonsági és kényelmi megoldások a SmartThings Find szolgáltatásban

A regisztrált készülékek száma mellett a felhasználóké is emelkedik, egyre többen követik nyomon a számukra fontos tárgyakat a SmartThings Find rendszerén keresztül. A Galaxy SmartTag felhasználók több mint fele rögzíti az eszközt lakás- vagy kocsikulcsára, de sokan használják a táskájuk, pénztárcájuk vagy éppen a kerékpárjuk megjelölésére is. A szolgáltatás hamarosan két új funkcióval bővül, amellyel nem pusztán kényelmesebben találhatók meg az elveszettnek hitt tárgyak, de nagyobb biztonságban is tudhatóak[3].

 

A Bixby[4] mostantól kényelmesen, hangalapú vezérléssel alkalmazható a Galaxy SmartTag megkeresésére. Az elveszettnek vélt tárgyak megtalálásához elég a SmartTaget a Bixby név használatával megszólítani. A Bixby azonnal megtalálja a keresett tárgyat és annak pontos helyét csengetéssel jelzi.

 

Az új, Ismeretlen Tag Kereső funkció képes észlelni az olyan Galaxy SmartTag eszközöket, amelyek nem a felhasználóhoz tartoznak, de vele együtt mozognak. A Start gomb megnyomásával az Ismeretlen Tag Kereső megkeresi az azonosítatlan SmartTageket, amelyekből listát készít, így senki nem lesz képes titokban követni a felhasználók tartózkodási helyét.

 

Minden SmartThings Find felhasználó adatai titkosítottak és teljeskörű védelmet kapnak egy véletlenszerűen kiválasztott azonosítón keresztül, amely 15 percenként változik, ezzel biztosítva, hogy az eszköz helyét a tulajdonosán kívül senki ne ismerhesse meg.

 

Folyamatosan fejlődő SmartThings ökoszisztéma

A SmartThings Find csak egy, a SmartThings megbízható ökoszisztémájában elérhető szolgáltatások közül. Az ökoszisztéma folyamatosan bővül, mára pedig a Galaxy okostelefonokra és a táblagépekre, a Samsung TV-kre és a háztartási készülékekre épülő teljeskörű IoT-szolgáltatássá fejlődött.

 

"Büszkék vagyunk arra, hogy a SmartThings az iparág egyik vezető ökoszisztémájává vált – mondta Jaeyeon Jung, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának alelnöke és a SmartThings csapatának vezetője. – Csak most kezdjük el igazán megismerni a platformban rejlő lehetőségeket, és alig várjuk, hogy ebből többet is megmutathassunk a közeljövőben."

 

A SmartThings alkalmazásról és a SmartThings Find szolgáltatásról további információ a https://www.samsung.com/hu/apps/smartthings/ oldalon található.

 

[1]Az aktiváláshoz Android 8.0 vagy annál újabb rendszert futtató, 2
GB
vagy annál nagyobb
RAM
-os Samsung Galaxy okostelefon vagy Galaxy Tab tablet, valamint a SmartThings alkalmazás SmartThings Find szolgáltatásán keresztüli helyzetkövetés-engedélyezés szükséges.

[2]Amikor valaki a szolgáltatásban eltűntként jelenti be a készülékét, minden közeli Galaxy eszköz, amely a hálózat része, jelzést küld a SmartThings szerverre a helyzetéről, az információ pedig eljut a bejelentőhöz. A SmartThings Find szolgáltatás minden adatot titkosít és szigorúan véd, így az eszköz helyét csak az arra jogosult felhasználó ismerheti meg.

[3]A SmartThings alkalmazás legfrissebb verziója szükséges, amely a Samsung Galaxy Store és a Google Play Store-ban folyamatosan válik elérhetővé a 2021. április 26-tal kezdődő héttől, szolgáltatónként és készülék típusonként eltérő időben.

[4]Az Android 8.1 vagy újabb verziót futtató Galaxy okostelefonokon érhető el, Magyarországon csak angol nyelven.

Autó
padmin - 2021-05-06
Már rendelhető a vadonatúj Toyota Yaris Cross

Magyarországon is megrendelhető a Toyota egyik legfontosabb idei újdonsága, a 2021-es ’Év Autója’ címet elnyert Yaris crossover testvérmodellje, a Yaris Cross. A slágergyanús crossovert a Toyota május 18. és június 24. között országos roadshow keretében mutatja be a hazai márkakereskedésekben, 6 budapesti és 15 vidéki helyszínen.