Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2018-06-06

Meredeken ível felfelé a TV-k értékesítés ebben az időszakban

A jelentős sportesemények alkalmával sokan szánják rá magukat, hogy lecseréljék korábbi tévéjüket egy jobb felbontású, nagyobb méretű készülékre. Ebben az időszakban ugrásszerűen emelkedik a tv-k forgalma, a MediaMarktnál az előző évi forgalom akár ötszörösét is elérheti. A legnépszerűbb kategóriába a nagyméretű, nagyfelbontású okos készülékek tartoznak, de sok szemponttól függ, hogy milyen készüléket érdemes választani.

„A népszerű sportesemények alkalmával a televíziók iránti érdeklődés ugrásszerűen megnő, idén a tavalyi eladási szám akár ötszörösét is elérhetjük ebben az időszakban – mutatott ráSzánthó Balázs, a MediaMarkt Árkád ügyvezető igazgatója. - A legnépszerűbbek a nagyfelbontású okostévék, amikkel ma már egyre több online szolgáltatást és tartalmat szeretnének a vásárlók elérni. A technológia folyamatos fejlődésével a korábban csúcstechnológiát képviselő, magasabb árkategóriába tartozó készülékek rövid idő alatt széles körben elérhetővé válnak, és egyre többen vesznek a kiegészítő szolgáltatásokra is alkalmas tévéket.” – ismertette tapasztalatait Szánthó Balázs, a MediaMarkt szakembere.

Moziélmény otthon - eladják az új technológiákat a sportesemények

A tévékészülékek technológiai fejlődésében az egyik leggyorsabb fejlődés a képfelbontás tekintetében érzékelhető. Csak néhány éve jelentek meg, de máris népszerűvé váltak az ún. 4K készülékek 3840x2160
pixel
felbontással, melyek a korábban népszerű FULL
HD
többszörösét nyújtják. Nem véletlenül, ez a felbontás már valódi moziélményt képes nyújtani. Persze ehhez az is kell, hogy a műsor is nagyfelbontású legyen – ez a feltétel a nagy sporteseményeknél általában adott -, mert ha azt nem minimum HD minőségben rögzítették, elmosódottnak látjuk a képet függetlenül a készülék felbontásától.

Mire figyeljünk?

Az elmosódott képet nemcsak a képminőség eredményezheti, a rosszul megválasztott képernyőméret is okozhatja, vagy, ha túl közelről nézzük a képernyőt. A készülékválasztás során ugyanis érdemes figyelembe venni a készülék helyét, ez meghatározó a méret szempontjából. Persze egy nagyfelbontású, akár nagy képernyőjű készüléket is lehet mindössze 2 méterről nézni, mert azon közelről is élesen láthatunk minden részletet. Fontos az is, hogy a készülék milyen pluszszolgáltatásokkal rendelkezik. Az adásrögzítés és okosfunkciók (pl. nagyfelbontású online videó és zenei tartalmak elérése) szinte már az alapkövetelmények közé tartoznak, és már a viszonylag olcsóbb készülékeknél is elérhetőek.