Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
MaxRay - 2008-09-02

Az új dinamikus útvonaltervezÅ? lényegesen javítja az autós navigációk hatékonyságát és a korábbi utazások idÅ?tartamát is figyelembe vesziâ?¦

 
A TomTom, a világ egyik vezető navigációsrendszer gyártója az IFA kiállításon bemutatta eddigi legsokoldalúbb termékét. A TomTom GO x40 LIVE olyan dinamikus útvonaltervezővel rendelkezik, amely folyamatosan alkalmazkodik a változó útviszonyokhoz, és mindig a leggyorsabb útvonalon keresztül irányít az úti célhoz.
 
A TomTom GO x40 LIVE termékcsalád mindhárom modellje tartalmazza az egyedülálló TomTom IQ Routes új, kibővített verzióját. A TomTom IQ Routes technológia a korábbi utazások időtartamát veszi figyelembe. A készülék minden egyes útra vonatkozóan külön rögzíti, hogy a hét egyes napjain, adott időpontokban mennyi ideig tartott az utazás.
 
Az új TomTom GO x40 LIVE automatikusan kapcsolódik a TomTom exkluzív
HD
(High Definiton) Traffic szolgáltatásához, hogy a felhasználó a legpontosabb és legrészletesebb, valósidejü forgalmi információhoz juthasson. Ez a szolgáltatás Hollandiában 2007 vége óta elérhető, és most Németországban, Angliában, Franciaországban és Svájcban is elindul. Ha a forgalom mértéke eltér a becsült értéktől, a TomTom GO x40 LIVE automatikusan alternatív útvonalat keres, ha létezik ilyen. Ennek megfelelően a készülék újraszámolja az érkezés várható időpontját.
 
[%IMAGB=6876%]A TomTom GO x40 LIVE termékcsalád tagjai automatikusan csatlakoznak a TomTom LIVE szolgáltatásokhoz, és számos értékes információval látják el a vezetőt.A kiemelkedő és egyedülálló TomTom HD Traffic szolgáltatás a legpontosabb aktuális közlekedési információkat nyújtja. Elsőként Németországban, Angliában, Franciaországban, Svájcban és Hollandiában érhető majd el. TomTom Biztonsági figyelmeztetések valós időben hívják fel a figyelmet a sebességmérő kamerákra, majd ezeket az információkat megosztják, hogy felhasználók is értesüljenek a mobil traffipaxokról. Ezen felül a naprakész üzemanyagár információk segítségével a felhasználók könnyen megtalálják a választott útvonal mentén, vagy a közelben található legolcsóbb benzinkutakat.
 
„Az új TomTom GO x40 LIVE termékcsalád és a LIVE szolgáltatások bevezetése hatalmas áttörést jelent a navigációs készülékek minőségét és használhatóságát illetően”[%ITALIC%] mondta Harold Goddjin, a TomTom vezérigazgatója. [%ITALIC%]”Nem szeretnénk, hogy vásárlóink fölöslegesen vesztegessék idejüket a forgalomban. Az új TomTom GO x40 LIVE révén a gépkocsivezetőket a lehető legjobb útvonalinformációkkal látjuk el, és segítjük őket abban, hogy olyan döntéseket hozhassanak, melyekkel időt és pénzt takarítanak meg.”
 
„A TomTom LIVE szolgáltatások bevezetése révén többek lettünk, mint egy egyszerü navigációs készülék gyártó: a létező legmodernebb és legteljeskörübb navigációs szolgáltatásokat nyújtjuk”[%ITALIC%] tette hozzá Goddjin. [%ITALIC%]„Hisszük, hogy ezekkel a fejlesztésekkel emberek millióinak életét tehetjük jobbá.”
 
[%IMAGB=6877%] A TomTom Go x40 termékcsalád
 
Az új TomTom GO x40 LIVE sorozatba három modell tartozik: a TomTom GO 940 LIVE, a TomTom GO 740 LIVE és a TomTom Go 540 LIVE. Az GO sorozat új tagjai rendhagyóan vékony külsővel, és új, kiváló minőségü felhasználói felülettel rendelkeznek, amely a továbbfejlesztett ikonoknak köszönhetően megkönnyíti az eligazodást a készülék menürendszerében.
 
Az összes terméket tartalmazza a TomTom funkcióinak széles palettájátl, amelyben a LIVE szolgáltatáscsomagba tartozó IQ Routes és HD Traffic szolgáltatások mellett megtalálható a TomTom Map Share, a TomTom egyedülálló térképfejlesztő technológiája is. A továbbfejlesztett tájékoztatás a forgalmi sávokról funkció (Advanced Lane Guidance) egyértelmü utasításokkal segíti a gépjármü vezetőjét bonyolult kereszteződésekben.
 
Az új aktív dokkoló egység magában foglalja a rendszertöltő csatlakozóját is, így a készülék egyszerüen rögzíthető és tölthető az autóban.
 
A biztonság az első, tehát a TomTom GO LIVE termékek rendelkeznek hangvezérlés funkcióval, így a már meglévő biztonsági opciókkal együtt több biztonsági funkcióval vannak felszerelve, mint bármely más navigációs készülék. A felhasználók saját hangjukkal utasíthatják a készüléket, hogy tervezzen meg egy útvonalat, vagy kezdeményezzen telefonhívást. Több mint száz feladatot lehet hangutasításokkal elvégezni, így a jármüvezető az úton tarthatja a szemét.
 
A TomTom GO x40 LIVE termékekhez a termékcsalád stílusához és megjelenéséhez illeszkedő kiegészítők széles palettája tartozik.  
 
 
A TomTom GO x40 LIVE sorozat tagjainak ajánlott végfelhasználói ára 349 eurónál kezdődik. A TomTom LIVE szolgáltatások három hónapon keresztül ingyen használhatók, a próbaidőszak után pedig a felhasználók könnyen előfizethetnek a havonta 9,95 euróba kerülő szolgáltatásra.