Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2008-09-01

Új generációs zene lejátszó sorozatot készített a Samsung az idei IFA kiállításra, amelynek tagjai a már bemutatott S2 és S3 modellek mellé csatlakoznak...


Az új készülékek a hang, a fény és színek segítségével hozzák létre a zene élvezetének komplex élményét. A Q1-nek és az U4-nek sikerül az, ami kortársaiknak csak igen kevéssé - kitörnek a monotonitás keretei közül.

A 2008-as évben megjelent Samsung
MP3
lejátszók (S2, S3) jellemzői: barátságos kezelő felület, a kellemes fényhatások, a színkavalkád, a kerekített végek és a vékony kialakítás. Az IFA-n bemutatásra kerülő új készülékek a sorozat előző darabjainak útján haladnak tovább, de még több funkciót és lehetőséget nyújtanak.

A Samsung MP3 üzletágának elnök helyettese, Choi Young-gyoo az új MP3 sorozat kapcsán számos új funkciót emelt ki, mint a filmek lejátszása, a kép- és szövegnézegető, vagy a beépített játékok. Ezek a funkciók mind követik a mobil világban is jelen lévő trendeket, amelyeket már a felhasználók már az MP3 lejátszóiktól is elvárnak.

„A Samsung arra törekedett az új MP3 lejátszók tervezésekor, hogy egy komplett szórakozási forrást biztosítson, amelyek más készülékkel, akár mobilokkal is összekapcsolható. A Samsung MP3 lejátszói egyszerüvé teszik a különféle tartalmak megosztását.” - emelte ki Choi Young-gyoo.

A most bemutatott készülékeket kifejezetten egyedi funkciókkal is felszerelték, mint az UCI (User Created Interface) és a DNSe. Új funkció a Web 2.0-ra is alkalmas EmoDio , amellyel az
Internet
használata mellett információkat és tartalmakat is meg lehet osztani az eszközökkel.

[%IMAGB=6850%] Találkozó és utazás - U4
 
A Samsung új, beépített
USB
végü U4 MP3 lejátszója az U3-as lejátszó méltó utódja. Az USB csatlakozó egyszerüvé teszi az információk és tartalmak megosztását. Utazáshoz kiváló hangzást, prezentációk elmentéséhez elegendő tárhelyet biztosít.

Teljes mértékben az érzékekre és a multimédiás tudásra fektették a tervezők a hangsúlyt. Az U4 olyan magas fényü kerek panelt alkalmaz, amely a Samsung
LCD
TV-kben és monitorokban volt csak jellemző eddig. A Samsung saját fejlesztésü DNSe 2.0 technológiának köszönhetően kitünő hangzást kínál a lejátszó. Szintén hangsúlyos a lejátszó egy hüvelykes szürke
OLED
kijelzője és a három különböző fényárnyalatban világító
LED
háttérvilágítása, amely a hangzás mellett a vizuális megjelenését is élménnyé teszi.
Az U4 a 16 órás lejátszási idejével és a 2, illetve 4GB -os memória kapacitásával ideális zenei eszköz. A lejátszó három színben, rózsaszín, lila és kék árnyalatokban lesz elérhető.

[%IMAGB=6849%] Hang és kép harmóniája - Q1

Az új Samsung Q1-es lejátszó 2,7
colos
kijelzőjének equalizere sejtelmesen pulzál a háttérkép fölött, míg az érintő gombokat körbevevő kék kontúr sötétben is eligazít.
A készülékre még szeptember második feléig várni kell itthon, de megéri. A Samsung célja a fejlesztéskor az volt, hogy elérje a világ legjobb hangzását. A mélyek igazán mélyek lettek, de a közép és a magas tartomány is gyönyörüen szólalnak meg.
A kijelzőn MPEG4/WMV valamint
JPEG
/
GIF
/
PNG
/
BMP
file
-ok egyaránt megjeleníthetőek a már megszokott igen magas minőségben. Az nagy kapacitású akkumulátornak hála egy hosszabb utazás alatt sem marad senki társ nélkül, hiszen 30 óra hang és 4 óra videó lejátszást tesz lehetővé egyetlen feltöltés. A tárhelyre sem lehet panasz: itthon a 4 és 8
GB
-os kivitel kerül bevezetésre.

Kirobbanó hangzás apró kavicsba zárva: S2



Júniustól Magyarországon is kapható a Samsung divatos, kavics formájú MP3 lejátszója az S2 (hivatalos nevén YP-S2), amely letisztult desingjával és kristálytiszta hangzásával azonnal meghódítja az újdonságra vágyó és a trendkövető vásárlókat.

A „zenélő kavicsnak”-nak is nevezett készüléket a Samsung mérnökei saját fejlesztésü hangtechnikájukkal, a DNSe -vel szerelték fel és ennek köszönhetően tiszta, torzításmentes hangokat sikerült előállítaniuk.

Törekedtek arra, hogy a lejátszó ötvözze magában a könnyed kezelhetőséget, a sokoldalú és minőségi teljesítményt, illetve az egyedülálló megjelenést.
A személyre szabott igények kielégítése érdekében a beépített hangszínszabályzóval is ellátták az S2-őt. A „Kedvenc zene” funkció bekapcsolásával mindenki, saját ízlése szerint és egyéni beállításaival hallgathatja kedvenc zenéit.

Az 1 illetve 2
GB
memória kapacitás pedig elegendő helyet biztosít a számok tárolásához. Ráadásul a Samsung dinamikusan világító LED kijelzőt alakított ki a lejátszó sima, természetes hatást kölcsönző felületén, amellyel hangulatosabbá válik készülék használta, bárhol, bármikor is veszi elő azt a felhasználó.
A nyakba akasztható fülhallgató pedig divatos kiegészítővé teszi az S2-őt, amely öt különböző színárnyalatban elérhető: fekete, fehér, piros, zöld és lila színekben.

Színes, elegáns, nagyot szól: S3



A Samsung Electronics bemutatja az új S3 (YP-S3) MP3 lejátszóját. A tavalyi rendkívül sikeres K3 modellt felváltó apró, elegáns multimédia lejátszó ergonomikus design-ja még kifinomultabb, hangzása még tökéletesebb, kijelzőjén videófájlokat is megtekinthetünk.

A Samsung S3 MP3 lejátszó hangzásának minőségét a Digital Natural Sound (DNSe 2.0) teszi még tökéletesebbé, tizenkét (audio equalizer) hangszínszabályzó beállítási lehetőséggel valamint előre beépített profilokkal, mint például a Concert Hall, Studio és Rock. A Street Mode zajos környezetben is segíti a hallgatót, így a
3D
hangzás és a Bass Boost beállításokkal még személyre szabottabb effektek közül választhatunk.

Az S3 külső megjelenésében öt különböző színárnyalat lesz elérhető (fekete, fehér, piros, zöld és kék színekben), továbbá három képernyőkímélő szerepel a kiválasztható háttérbeállítások között. A még élménydúsabb használathoz, a Samsung egy ritmikusan világító LED kijelzőt épített az MP3 lejátszóba.
A Samsung mérnökei ráadásul fogás mintákat vettek sok száz embertől, hogy a könnyü kezelhetőség érdekében megfelelően tudják kialakítani a készülék ideális formáját. A széleket lekerekítették, a hátlapot pedig különböző szögekben megdöntötték, hogy a lehető legjobb érzést nyújtsa a felhasználóknak a kézbe vétele.
Az új Samsung S3 MP3 lejátszóval egy igazi multimédiás eszköz lett. A beépített MP3, videó lejátszó, az
FM
radió, amiről még adásokat is rögzíthetünk, a képnézegető, a dokumentum olvasó és az ébresztő óra mind a felhasználó kényelmét szolgálja. Mindezek mellett még öt különböző játék is szerepel a készülék menüjében.
A Samsung S3 2008. júniustól elérhető 2, 4 és 8 GB-os memóriakapacitással.