Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2008-03-12

A Samsung környezettudatos technológiájának elismeréseként, az Európai Unió ECO FLOWER díjjal jutalmazta a Samsung 6-os, 5-es és 4-as szériás LCD tévéit…


A Samsung Full
HD
LCD
televíziók egyedi formatervezésüek és olyan technológiával készültek, amelyet eddig csak az autó- illetve divatiparban alkalmaztak. A fekete zongoralakk megjelenés megtartása mellett a készülékek egy leheletnyi színt kaptak az éleken. Az ezt kiegészítő enyhe ívek csodálatos, egyedi megjelenést kölcsönöznek számukra.

Az új 6-os
Full HD
sorozat minden szögből 178 fokban nyújt tökéletes képet az
SPVA
panelek révén. A készülékekben egy gyorsabb új folyadékkristályt használnak, ennek köszönhetően a válaszidő mindössze 4 miliszekundumra csökkent. Ez a rendkívül gyors válaszidő pedig kiegészül a 100Hz-es mozgásoptimalizáló technológiával, amely mind a video játékok kedvelőinek, mind a sport vagy akció filmek nézőinek jelent még élesebb, tisztább képet.

Az új Full HD sorozatban a tökéletes színmegjelenítést biztosító Super Clear Panel egy újabb generációja nyújt ragyogó színeket és igazán tökéletes fekete színmegjelenítést, illetve csökkenti a kívülről érkező fényvisszaverődéseket. A három darab 1.3-as
HDMI
csatlakozó segítségével – amelyek közül egy a TV oldalán található - bármilyen periféria rákapcsolható a készülékre.

[%IMAGB=5068%] Az ECO Flower Díj, az európai ökocímke

Mielőtt egy termék megkapná az európai ökocímke használatának jogát, szigorú vizsgálatoknak vetik alá, hogy milyen hatással van a környezetre egész életciklusa alatt. Figyelembe vesznek minden tényezőt: a nyersanyagok kitermelésétől kezdve a gyártás, a csomagolás és forgalmazás során gyakorolt környezeti hatásokon keresztül a felhasználásig, illetve a megsemmisítésig bezárólag.

Európa-szerte és az egész világon sokféle környezeti címke létezik. Közülük a legtöbb a termékek egy-egy tulajdonságára vonatkozik: például az újrafeldolgozhatóságra, a lebomlás folyamatára vagy az energiahatékonyságra. Sok közülük csak egy adott országban érvényes. Az Európai Unió ezeket a kezdeményezéseket nem tartotta elegendőnek, ezért elhatározta, hogy egy központi díjjal jutalmazza azokat a gyártókat, akik termékeikkel a bolygónk egészségére is ügyelnek.

Az európai ökocímke-rendszer önkéntes részvételen alapul. Odaítélésével az EU elősegíti a környezetkímélő termékek és szolgáltatások terjesztését. A címkét csak a leginkább környezetkímélő márkák kaphatják meg az egyes termékcsoportokban.
Az ökocímkét viselő termékek viszonylag alacsony levegő-, víz - és talajszennyezést okoznak; takarékosan bánnak a természeti erőforrásokkal; csökkentik a globális felmelegedést. Emellett hozzájárulnak a hulladékcsökkentéshez, az energiatakarékossághoz, az ózonréteg védelméhez, a környezetbiztonsághoz és a zajvédelemhez is.

Az Eco Label virág szimbóluma a vásárlóknak segít eligazodni, hogy környezettudatosan tudjanak vásárolni.