Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2007-12-10

A Cisco bemutatta a Cisco Trusted Security architektúrát, amely integrálja az azonosítás- és szerepköralapú biztonsági eljárásokat a teljes körü skálázott megvalósítás érdekében.


 
A Cisco TrustSec architektúra olyan megbízható vállalati hálózatot teremt, amelyben a Cisco kapcsolói, útválasztói és egységes vezeték nélküli hálózati vezérlői képezik az alapját a felhasználók azonosításának, a szerepkörök kiosztásának, a hozzáférési szabályok végrehajtásának, megőrizve a hálózati forgalom sértetlenségét.
 
„A jogszabályi megfelelési stratégia kulcsfontosságú eleme annak megértése, hogy melyik felhasználó hol és mit csinál a hálózatban és az alkalmazásokban. Ennek érdekében olyan biztonsági architektúrát kell bevezetni, amely a szerepkörökre és a felhasználók azonosítására épül. A közelmúltban a vállalatok informatikai igazgatóit kérdeztük az informatikai biztonságról és védelemről. Véleményük szerint ezekben a kérdésekben a Cisco a legmegbízhatóbb stratégiai biztonsági megoldásokat szállító partner” – nyilatkozta Andreas M. Antonopoulos, a Nemertes Research kutatócég rangidős alelnöke és alapítója.
 
Szabványok és együttmüködés más gyártók termékeivel
 
A Cisco az iparág vezető vállalataival közösen lép fel annak érdekében, hogy termékei tökéletesen együttmüködjenek a hálózatok egyéb eszközeivel. Ennek érdekében a Cisco és az
Intel
bejelentette közös elkötelezettségét az
IEEE
802.1AE szabvány támogatása mellett. E szabványnak köszönhetően az eszközök képesek intelligensen, az üzleti céloknak megfelelően sorrendbe állítani a hálózatok adatforgalmát a titkosított adat integritásának sérülése nélkül.
 
Az Intel támogatása révén az IEEE 802.1AE alapú hálózati eszközök képesek lesznek az adattitkosítás kommunikációjára és véghezvitelére úgy, hogy a hálózati szolgáltatások teljes mértékben sértetlenek maradnak. Ennek következtében a Cisco TrustSec-képes kapcsolói együtt tudnak müködni az Intel IEEE 802.1AE szabványt támogató
Ethernet
vezérlőivel. A Cisco ezenfelül azt is bejelentette, hogy az Ixiával kötött megállapodás értelmében mostantól az internetprotokoll-alapú teljesítménytesztelő rendszereket gyártó vállalat is támogatja az IEEE 802.1AE titkosítást használó bővítőkártyákat az Ixia tesztelőberendezésekben, így azok felhasználói gond nélkül együttmüködhetnek a Cisco TrustSec-képes kapcsolóival.
 
Szigorodó jogszabályi követelmények
 
A jogszabályok megkövetelik, hogy a rendszerek a felhasználók adatokhoz és alkalmazásokhoz való hozzáférését a kiosztott jogosultságoktól függően határozzák meg, legyen szó alkalmazottról, beszállítóról vagy külsős látogatóról. A Cisco TrustSec segítségével a vállalatok a felhasználók azonosítási adatai és a szervezeten belül betöltött szerepkörük alapján biztosíthatnak hozzáférést az erőforrásokhoz. A Cisco TrustSec ezenfelül biztosítja, hogy a korábbi befektetések se vesszenek kárba, hiszen a Cisco Catalyst kapcsolók hardvererőforrásait is képes hasznosítani.
 
Egységes azonosítás a hálózat egészében:
 
A Cisco TrustSec rendszerrel olyan, igen magas biztonságú, identitás alapú hálózatok hozhatóak létre, amelyekben a hozzáférés ellenőrzéséért felelős mechanizmusok a teljes hálózatban fellelhetőek. E mechanizmusok csökkentik a hálózati szabályok érvényesítésére korábban jellemző bonyolultságot, hibalehetőségeket és a kézi szerkesztés szükségességét, így javítva a müködési hatékonyságot. A végfelhasználók számára a Cisco TrustSec a hálózati hozzáférés módjától független, egységes azonosítási környezetet jelent, miközben opcionális adattitkosításra is lehetőséget teremt mind az új, mind pedig a régi alkalmazásokon.