Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-11-20

A Google Egyéni keresÅ? hatékony keresési szolgáltatást nyújt weboldalaknak és alkalmazásoknakâ?¦

 
A Google ma jelentette be, hogy nemzetközileg elérhetővé tette Egyéni kereső platformját, amely egyszerü és költséghatékony módszer a kisvállalkozások és egyéb szervezetek számára, hogy Google keresési opcióval gazdagítsák honlapjukat. A releváns keresőtalálatokra vágyók három egyszerü lépésben jelentkezhetnek a Google keresőtechnológiája által müködtetett szolgáltatásra, amit oldaluk látogatói már 10 percen belül használhatnak is.
 
"Sok szervezet számára egy honlap ablak a világra, ezért jelentős erőfeszítéseket foganatosítanak annak érdekében, hogy ügyfeleket csábítsanak oda," mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője. "Annak megakadályozása, hogy az oldalra érkezők azonnal elhagyják azt, nagy kihívás – egy hatékony kereső nagy segítség lehet ebben. Ha a felhasználók könnyen, gyorsan és pontosan megtalálják, amire szükségük van, a cégek joggal bízhatnak abban, hogy a honlapra fordított befektetéseik megtérülnek."
 
Az Egyéni kereső alapverziója ingyenes és reklámokat is tartalmaz, míg az üzleti változat azoknak készült, akiknek nagyobb fokú testreszabhatóságra és támogatásra van szükségük.
 
A Google Egyéni kereső telepítéséhez a cégeknek mindössze a következőket kell tenniük:
1.  [%TAB%]Meghatározni az oldal(aka)t 
2.  [%TAB%]Hozzáadni a logo-val vagy más módon testreszabott keresőablakot a honlaphoz
3.  [%TAB%]Testre szabni a keresési eredményeket olyan opciókkal, amelyek figyelembe veszik az oldal tartalmát (pl. kategóriák)
 
Az Egyesült Királyság Parlamentje a Google Egyéni kereső üzleti változatát használja a [%A=http://www.parliament.uk/%]www.parliament.uk[%A%] weboldalon annak érdekében, hogy kilencmillió dokumentumát mindenki számára könnyen elérhetővé tegye. A hatékony keresőmegoldásokra irányuló növekvő igény fényében a Google egy gyors és megbízható keresőplatformot vezetett be minden fennakadás nélkül. A vállalat szorosan együttmüködött a Parlament elektronikus kiadásának szerződött partnerével, a Stationery Office-szal, hogy az új keresőmegoldás telepítését még a képviselők októberi visszatérése előtt sikeresen befejezze.
 
A Google Egyéni kereső platformja lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a keresést személyes és közösségi oldalakba és blogokba is integrálják, a fejlesztők pedig az Egyéni kereső API-jának (Application Programming Interface – programozási kezelőfelület) segítségével szövegkörnyezethez kötődő kereséseket végezhetnek alkalmazásaikon belül.
 
A Google Egyéni kereső a következő szolgáltatásokat nyújtja:
·     [%TAB%]Releváns találatok a másodperc törtrésze alatt
·     [%TAB%]A Google által müködtetett, webhelyen belüli keresésnek köszönhetően a cégeknek nem kell időt pazarolniuk keresőtechnológiájuk telepítésére és karbantartására
·     [%TAB%]A Google infrastruktúrájának megbízhatósága
·     [%TAB%]A telepítés és az eredmények kezelése az interneten egyszerüen megoldható
·     [%TAB%]Jelentések, amelyek bepillantást adnak a látogatók keresési szokásaiba
 
A Google Egyéni kereső üzleti változata további előnyös tulajdonságokkal bír:
·     [%TAB%]A keresőtalálatok teljes testreszabása az
XML
API
segítségével
·     [%TAB%]A Google Enterprise csoportja által nyújtott email-es és telefonos segítségnyújtás lehetősége
·     [%TAB%]Opcionálisan választható reklámok
 
A Google Egyéni kereső üzleti változatának ára évente 100 USD 5 000, míg 2250 USD 300 000 keresett oldalig. Ennél nagyobb mennyiségek ügyében a Google Enterprise értékesítési csoportja az illetékes.
 
A Google által müködtetett, webhelyen belüli keresésre vonatkozó további információkért kérjük, hogy látogassa meg a [%A=http://www.google.hu/coop/cse/%]http://www.google.hu/coop/cse/[%A%] honlapot.