Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2007-08-07

A â??The Forrester Wave: Application Server Platforms, Q3 2007â? (The Forrester Wave: Alkalmazásszerver-platformok 2007. III. negyedévében) címü tanulmány szerint az Oracle elsÅ? helyet szerzett...

 
A jelentés szerint „a legtöbb cég számára az alkalmazásszerver-platformok jelentik az alkalmazásplatform-szoftverek legfontosabb kategóriáját”. Az alkalmazásszerver-platformok piacának elemzéséhez és a szállítók összehasonlításához a Forrester szállítói felmérések, termékismertetők és ügyfélhívások alapján meghatározta az adott cég termékkínálatának erős és gyenge pontjait, és egy három kategóriába csoportosított, összesen 175 kritériumból álló rendszer alapján értékelte a jelenlegi termékkínálatát, stratégiáját és piaci jelenlétét. 
 
A jelentésben a Forrester alelnöke, John R. Rymer a következőket írja: „Az Oracle az alkalmazásszerver-platformok értékelése során minden szempontból az első helyen végzett.  Mindez az erőteljes stratégiájának és növekvő piaci jelenlétének, valamint annak köszönhető, hogy számos felügyeleti, fejlesztő- és telepítőfunkciót integrált az Oracle
Application Server
és az Oracle
SOA
termékekbe. Az Oracle platformja nemcsak a mai modern webes alkalmazásokban széles körben használatos funkciókat tartalmazza, hanem azokat is, amelyek majd az új generációs webes, valamint a szolgáltatásorientált architektúrát (SOA) használó alkalmazások alapjául szolgálnak majd.” 
 
„Véleményünk szerint a Forrester alkalmazásszerver-platformokról szóló jelentése hüen tükrözi azt az elsőséget, amelyet az Oralce-nek sikerült kivívnia a piacon” – nyilatkozta Thomas Kuria, az Oracle szervertechnológiákért felelős első alelnöke. „Piacvezetőként a célunk továbbra is az, hogy az Oracle Fusion Middleware termékcsaládon keresztül innovatív, integrált és szabványokon alapuló köztesszoftvereket kínáljunk, és ezzel hozzájáruljunk ügyfeleink saját ágazataikban kivívott sikereihez.”