Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2007-08-07

Ã?jabb tizenhat taggal bÅ?vült a Peking Klub tagsága a Pasréti Clubban tartott olimpiai esten, ahol öt ismert énekes elsÅ? ízben adta elÅ? a magyar csapat dalát, melynek címe: Hogy elérd a célt!


A már a sportos Seat Leon FR autókat használó 40 olimpikon mellé a harmadik átadáson Knapek Edina, Imre Géza, Kovács Iván, Kulcsár Krisztián (vívás), Braun Ákos (cselgáncs), Kucsera Gábor, Gyökös Lajos (kajak-kenu), Póta Georgina, Lovas Petra (asztalitenisz), Aubéli Ottó, Ritter Árpád (birkózás), Biros Péter (vízilabda), Reményi Dia (úszás), Gerebics Roland (sportlövészet), Kuttor Csaba (triatlon) és Káté Gyula (ökölvívás) került az elit klubba.
 
Az autóátadás után csendült fel először a Peking dal Falusi Mariann, Vágó Bernadett, Keresztes Ildikó és Mujahid Zoli előadásában. A négy énekeshez – az ötkarika szellemében – egy ötödik szereplő is csatlakozhat. Az őszi stúdió felvételeken a legjobb hangú olimpikon állhat a szólisták közé. A dal ezúttal élőben - az olimpikonok jelenlétében - a Jazz and More 25 fős kórusának kíséretében hangzott el az ősbemutatón.
 
 
A Peking Klub a Magyar Olimpiai Bizottság és az Olimpikonokért Kft. közös kezdeményezése (alapítója Tóth Tamás, a Planet Befektetési Zrt. vezérigazgatója és Szalay Balázs), amely a 2008-as pekingi olimpiai játékokra készülő sportolók felkészülésének lehetőségeit, életkörülményeit hivatott javítani. Ehhez hasonló támogatási program a 2000-es sydneyi, majd a 2004-es athéni olimpia előtt is sikeresen müködött. A klubtagságáról olyan korábbi olimpiai bajnok kurátorok határoznak, mint dr. Kamuti Jenő, Kulcsár Győző, Darnyi Tamás, Szabó Bence, Gyulay Zsolt és Fábián László, akik tradicionális magyar sikersportágakat képviselnek.
 
A Peking Klub kiemelt főszponzora a Planet Leasing és a SEAT, főszponzora az Uniqa Biztosító, a Raiffesien Bank, az LG Mobile, a Pirelli, szponzora az E.ON, az adidas, a T-Mobile és a sportolók sérülés utáni rehabilitációját meggyorsító Fájdalom Ambulancia.
 
A Peking Klub jelenlegi tagjai: Vereckei Ákos, Vajda Attila, Kozmann György, Benkő Zoltán, Benedek Dalma, Kökény Roland, Kucsera Gábor, Gyökös Lajos (kajak-kenu); Biros Péter, Szívós Márton, Varga Dániel, Baksa László, Kisteleki Dóra, Horváth Patrícia (vízilabda); Szász Emese, Boczkó Gábor, Nemcsik Zsolt, Mohamed Aida, Knapek Edina, Imre Géza, Kovács Iván, Kulcsár Krisztián (vívás); Reményi Dia, Gyurta Dániel, Boulsevicz Bea, Verrasztó Dávid (úszás); Kovács Rita (hosszútávúszás), Gál Gyula, Ferling Bernadett (kézilabda); Deák Bárdos Mihály, Ritter Árpád, Lőrincz Tamás, Aubéli Ottó (birkózás); Vörös Zsuzsanna, Balogh Gábor (öttusa); Zsivoczky Attila, Pars Krisztián; Kővágó Zoltán (atlétika); Bedák Pál, Káté Gyula (ökölvívás), Hadfi Dániel, Braun Ákos (dzsúdó), Igaly Diana, Sidi Péter, Gerebics Roland (sportlövészet); Hirling Zsolt, Varga Tamás (evezés); Berki Krisztián (torna), Gádorfalvi Áron (szörf), Barta Nóra (müugrás), Póta Georgina, Lovas Petra (asztalitenisz), Kuttor Csaba (triatlon).