Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2007-07-20

A HP a tervezettnél hat hónappal korábban teljesítette félmilliárd kilogrammos újrahasznosítási célkitüzését, ezért 2010 végére újabb félmilliárd kilogrammos célt tüzött ki maga elé a cég...


Az eredeti célt 2004-ben, a negyedmillió kilogrammos mérföldkő elérésekor állapította meg a HP. Az ezt követő három év alatt újabb negyedmillió kilogramm hulladékot hasznosított újra. A mai bejelentés – az eddigi éves újrahasznosítási ütemet megduplázva – összesen 900 millió kilogramm elektronikai hulladék és nyomtatópatron/festékkazetta újrahasznosítását irányozza elő a 2010-es céldátumig.
„A környezettudatos magatartás jó üzlet” – jelentette ki Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója. „Elértük azt a fordulópontot, ahol az IT árát és teljesítményét már nem befolyásolja hátrányosan a zöld szemlélet, és ma már kimondottan jól járunk a környezetbarát megoldásokkal.”

Európában, Közel-Keleten és Afrikában több mint 90 millió kilogramm hardvert hasznosított újra a HP az elmúlt három évben a hagyományos visszavételi programok, valamint a különféle otthoni felhasználói és dolgozói kezdeményezések keretében. A HP nemrég alternatív gyüjtési akciót indított, amelynek keretében helyi szervezetekkel együttmüködve felújított számítógépekkel látja el a helyi jótékonysági intézményeket.
A cég 2006-ban 85 millió kilogramm elektronikai hulladékot hasznosított újra globális szinten – 73 százalékkal többet, mint legközelebbi versenytársa, az IBM.
A HP több évtizede élen jár a környezet iránti felelősség érvényesítése terén. Globális környezetvédelmi stratégiájának alapja a környezettudatos magatartás, amely a termékek tervezésére, valamint saját müködésének és ellátási láncának irányítására is kiterjed.
[%IMAGE=4010%] Újrahasznosítás a HP-nál

A HP az idén ünnepli első újrahasznosítási programja elindításának 20. évfordulóját. A HP újrahasznosítási programjai ma már több mint 40 országban, régióban és területen futnak. Céljuk az IT-termékek környezetkárosító hatásának mérséklése, a szeméttelepekre kerülő hulladék mennyiségének minimalizálása, valamint az ügyfelek segítése a hasznos élettartamuk végére ért termékek kényelmes, környezetbarát kezelésében.
A HP által újrahasznosított termékekből kinyert müanyagokat és fémeket sokféle új termék – pl. gépkocsikarosszéria-elemek, vállfák, müanyag játékok, kerítésoszlopok, tálcák és tetőcserép – készítésére használják.
A HP az újrahasznosításon kívül is többféle szolgáltatással segíti a lejárt hasznos élettartamú termékek kezelését: pl. adományozási programokkal, beszámítással, valamint eszközhasznosítási és bérleti lehetőségekkel.