Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
Sulaki - 2007-06-06

A Nokia is elkészítette a 6310 mai kor követelményeinek megfelelő „penge-mobil” utódját. A 6300 kisebb, kecsesebb és szebb lett...

fémház, szép külső, jó kezelhetőség, bővíthető memória, Power point kompatibilitás, sztereó FM rádi&o
9.7 pont
8.9 pont
8 pont
8 pont
összpontszám: 8.7 pont
nincs 3G

A Nokia is elkészítette a 6310 mai kor követelményeinek megfelelő „penge-mobil” utódját. A 6300 kisebb, kecsesebb és szebb lett...

A karcsúság nem ment, a funkcionalitás rovására, persze a 11,7 mm vastagságot inkább vékonyságnak neveznénk. A készülékház rozsdamentes acélból készült, s minőségben a 8800-as Siroccora emlékeztet. Az ezüst és a lakk fekete színek összhangja megdobogtatja a női és a férfi szíveket egyaránt.

Az előlap meghatározó eleme: a kéthüvelykes
LCD
320 x 240 képpontos felbontással, és több mint 16 millió színnel. Nagyon szép képet produkál. Ez alatt helyezkednek el a kezelőgombok, melyeknek épp megfelelő a mérete. Lényeges momentum, még a mini
USB
csatlakozó, a
microSD
kártyahely és a 2
megapixeles
kamera.

Müködés

A
SIM
kártya, és az akku berakása után farkasszemet nézhetünk, az
S40
-es
Symbian
operációs rendszerrel, amely felhasználóbarát kezelést és testre szabhatóságot biztosít.
A névjegyzék 1000 helyet tartalmaz, természetesen egy névhez akár több telefonszám,
e-mail
cím és rengeteg egyéb adat is hozzárendelhető. Ez a méret bőven elegendő egy üzletember számára is. Érdekességként megemlíthetjük, hogy nemcsak egyedi csengőhangot tudunk csatolni a nevekhez, hanem videót is. A szervező funkciók is a Nokiától megszokott magas színvonalat hozzák, a naptárnak van: napi, heti, és havi nézete is. Kiegészítőként, van számológép, stopper (jó szolgálatot tesz, a napi Margitszigeti körünk mérésénél), és akár 1 órányi hanganyagot is rögzíthetünk a beépített diktafon segítségével.
Az Opera Mini program, és az
EDGE
segítségével bejárhatjuk a világhálót is, ez alapból megtalálható a készüléken. Megemlíthetjük még az egyéb szolgáltatásokat:
MMS
küldés/fogadás, Nokia Xpress hangüzenet-küldés, e-mail (akár mellékletekkel), van push to talk, és az üzletembereknek jó hír: Power Point prezentációjukat is meg tudják jeleníteni a kijelzőn.

Szórakozás

A fociszeretők örülhetnek, akár világbajnokságot is játszhatnak kedvenc csapatuk színeiben. Én Olaszországgal végigvertem a mezőnyt és büszkén „emelhettem magasba VB címet”. Ha leggyengébb fokozaton játszunk, akkor akár 10-15 gólt is elérhetünk, legerősebb fokozaton, pedig örülhetünk, ha 2-3 gólt tudunk szerezni, 1-2 ellenében. Játszhatunk még „kígyóbőrbe bújva” a Snake sokadik átdolgozott változatával, és választhatjuk a Soduku játékot.
A zenehallgatásról sem kell lemondanunk, a beépített memória csekély méretét megnövelhetjük egy microSD kártyával, így akár
MP3
-as zenegépet varázsolhatunk a telefonunkból. A mellékelt fejhallgató kellemes hangzása, végleg meggyőzött, hogy e mellett a telefon mellett felesleges
MP3
lejátszót is használni. A beépített
Bluetooth
adapternek hála, vezetékmentesen lehet sztereó fejhallgatót csatlakoztatni, de a beépített mini hangfalak is méretükhöz képest jól szólnak.

A 2 megapixeles kamera, akár 8-szoros digitális nagyításra is képes. A képpontszám nem a „legmenőbb”, de egy jól sikerült, napsütésben készült fénykép, akár 10 x 15 papírképként is kinyomtatható minőséget eredményez. Rögzíthetünk még mozgóképeket is, melynek minősége hozza a megszokottat.

Összegezve

A Nokia 6300-as telefont a tökéletes forma, minőségi anyagok, könnyü kezelhetőség jellemzi. Valószínüleg ez lesz az idei év slágerterméke, mert az elegancia miatt az üzletemberek, mérete miatt a háziasszonyok, összességében pedig a fiatalok kedvence lehet.

Ár:[%BOLD%] 65-70000-Ft [%BOLD%]Forgalmazó: Nokia Magyarország
Internet: www.nokia.hu

A Nokia 6300 szolgáltatásai:
Két megapixeles kamera nyolcszoros zoommal
Kéthüvelykes
QVGA
kijelző
USB/PC szinkronizálás
135
MB
-os memória az értékesítési csomagban, emellett akár 2
GB
-os mikroSD-kártya támogatása
Hangfelismeréses tárcsázás, hangutasítások és hangrögzítés
MP3 lejátszó,
FM
rádió
Beépített kihangosító