Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2006-09-08

Mostantól a teljes iMac termékcsalád is az új Intel Core 2 Duo processzorra épül, melynek segítségével a korábbi változatnál 50 %-kal nagyobb teljesítményt kínálnak az új modellek...


Az Apple bejelentette, hogy mostantól a teljes iMac termékcsalád is az új
Intel
Core 2 Duo processzorra épül. Új, 24
colos
modell is kiegészíti a termékcsaládot. Minden új iMac modell beépített iSight kamerát tartalmaz, mely lehetővé teszi a videó-konferenciát, már az első bekapcsolásnál; valamint a Front Row multimédia környezetet és az Apple díjnyertes digitális média-kezelő szoftvereit összefogó iLife ‛06 csomagot.

“A belépő modelltől, a 24 hüvelykes szélesvásznú változatig, minden új iMac modell már az új Intel Core 2 Duo
processzor
szédítő teljesítményét kínálja,” mondta el Philip Schiller, az Apple nemzetközi termékmarketinget koordináló alelnöke. “Az új, 24 hüvelykes modell, pedig minden idők leggyorsabb, legnagyobb és legélénkebb új iMac modellje.”

Az iMac termékcsalád most négy típust tartalmaz: 1,83 és 2 GHz-es 17 colos, 2,16 GHz-es 20 colos, valamint a teljesen új, 2,16 GHz-es 24 colos változatokat, mindet az Intel Core 2 Duo processzorral, mely elődjeinél ipari szabvány mérési eljárások szerint 50 %-kal nagyobb teljesítményt biztosít.

Az igényes otthoni és professzionális felhasználóknak egyaránt ideális megoldást nyújtó új, 24 colos, szélesvásznú iMac változat 30 %-kal nagyobb munkafelületet kínál mint a 20 colos modell, a 1.920 x 1.200 képpontos felbontásnak és a nagyobb fényerőnek köszönhetően pedig még jobb olvashatóságot, kényelmesebb munkát biztosít. A professzionális megoldásokat a legendás “mindent egybe” formaterv gyakorlatiasságával ötvözve az új iMac csúcsmodell 2,16 GHz-es Intel Core 2 Duo processzort, 4
MByte
megosztott L2 gyorsítótárat, alapkiépítésben 1
GByte
667 MHz-es
DDR2
SDRAM
tárat, 250 GByte-os
Serial ATA
merevlemezt és 128 MByte GDDR3 tárral támogatott NVIDIA GeForce 7300 GT grafikus vezérlőt és SuperDrive meghajtót tartalmaz. A még nagyobb teljesítményt igénylő felhasználók rendelhetik az új iMac modellt 2,33 GHz-es processzorral, akár 3 GByte tárral, 500 GByte-os Serial ATA merevlemezzel illetve 256 MByte-os NVIDIA GeForce 7600 GT grafikus vezérlővel, egyedi igényeiknek megfelelően konfigurálva.
[%IMAGE=2589%]
A széles körü csatlakozási lehetőségeket beépített 10/100/1000Base-T Gigabit
Ethernet
csatoló, vezeték-nélküli AirPort Extreme illesztő, összesen öt
USB
kapu (3 USB 2.0 a hátlapon) valamint két
FireWire
kapu (a 24"-es változaton egy FireWire 800 kapu is) biztosítja.

A Front Row
szoftver
ötletes, látványos kezelőfelülete intuitív hozzáférést biztosít a digitális médiához, bemutatásukat látványosabbá teszi. Az új iMac modellek a világ legfejlettebb operációs rendszere, a Mac
OS
X “Tiger” legújabb, 10.4.7 változatával kerülnek forgalomba, mely tartalmazza a Safari, Mail, iCal, iChat AV, Front Row és Photo Booth programok Intel processzorra optimalizált változatait is. Az előre telepített iLife ‛06 csomag tartalmazza az iPhoto, iMovie HD, iDVD, GarageBand, iWeb és iTunes programokat, melyek egyebek között rendkívül egyszerüvé teszik fotókkal, zenével, bloggal és podcastokkal füszerezett, látványos webhely létrehozását is.