Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
mezey - 2005-07-07

Villámgyors és egyben miniatûr méretû memóriakártyákra vágyók figyelem! Megérkezett a Transcend Information legújabb adattároló terméke!

Villámgyors és egyben miniatûr méretû memóriakártyákra vágyók figyelem! Megérkezett a Transcend Information legújabb adattároló terméke!

A Transcend Information munkatársai olyan
miniSD
(Secure Digital) formátumú újgenerációs memóriakártyákról rántották le a leplet, melyek nyolcvanszoros sebességgel képesek üzemelni. A vadonatúj kártyák a kezdetekben két változatban, 256
MB
-os, illetve 512 MB-os kapacitással lesznek elérhetők, a későbbiekben azonban várhatóan tovább fog bővülni a termékcsalád.

A nyolcvanszoros sebesség ez esetben egész pontosan 12 Mbit/s-ot jelent, vagyis az új memóriakártyák a gyakorlatban mind írás, mind pedig olvasás közben igencsak jól ½muzsikálnak½. Ahogy a legtöbb miniSD termék, úgy a Transcend újdonsága is egy olyan adapterrel kerül forgalomba, melynek révén hagyományos
SD
bővítőhelyben is minden további nélkül használható a kártya.

A vállalat képviselői elmondták, hogy az átlagon felüli sebességet
SLC
(Single Level Cell) NAND memóriachipek alkalmazásával sikerült elérni. A Transcend TS256MSDM80 256MB 80X miniSD és Transcend TS512MSDM80 512MB 80X miniSD típusjelû modellekre - szokás szerint - 5 éves garanciát vállal a gyártó.