Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
mezey - 2005-07-07

A Canon többek közt azokra a digitális fotósokra is gondol, akik mindeddig kompakt masinákon nevelkedtek, viszont most mihamarabb szeretnének megismerkedni a tükörreflexes gépekben rejlÅ? lehetÅ?ségekkel.

A Canon többek közt azokra a
digitális
fotósokra is gondol, akik mindeddig kompakt masinákon nevelkedtek, viszont most mihamarabb szeretnének megismerkedni a
tükörreflexes
gépekben rejlő lehetőségekkel.


A piacvezető gyártó úgy gondolta, hogy a témának érdemes lenne egy dedikált internetes oldalt szentelni: így jött létre a napokban indult ½Enjoy! Digital
SLR
Cameras½ nevezetû website. Az oldal látogatói részletekbe menő, de egyben közérthető információkat szerezhetnek arról, hogy hogyan kell, illetve érdemes használni a digitális tükörreflexes fényképezőgépeket, melyek kezelése általánosságban véve jóval bonyolultabb, mint a kompakt, vagy bridge kategóriás társaiké.

A Canon vadonatúj oktató oldala öt nagy szekcióra van bontva. Az első részben megismerkedhetünk azzal, hogy tulajdonképpen mit is kapunk a pénzünkért, illetve, hogy milyen módon tudunk objektívet cserélni a fényképezőgépen. A második fejezetben már gyakorlati fotós tippeket kapunk, többek közt például arról, hogy hogyan lehet igazán éles felvételeket készíteni, illetve, hogy milyen módon tudunk játszani a mélységélességgel.

A következő szekcióban a fotózás előkészületeiről, a teljesen automata üzemmód előnyeiről és hátrányairól, a helyes
zársebesség
megválasztásának módjáról, illetve a háttér elmosásának lehetőségéről szerezhetünk információkat, eggyel továbblépve pedig a világos és sötét témák fotózásáról és az expozíció-korrekcióról olvashatunk. Végül, de nem utolsó sorban, az ötödik rész a nyomtatási folyamattal foglalkozik - a többi fejezethez hasonlóan - képekkel gazdagon illusztrálva.